Norrbärke Ski Marathon


Godkväll.
Åter från de döda. Varit riktigt trött på eftermiddagen, men nu börjar jag så sakteliga vakna till igen. Hur kändes loppet då?
Vi kom till Smedjebacken och start- samt målplatsen Hagvallen i god tid före start, cirka 1,45 timmar före, starten gick klockan 10.30.
Jag hämtade ut nummerlappar, gick på toa och därefter var det dags för att testa skidor. Med lite oro över om jag fått till vallningen eller inte, så ställde jag mig på skidorna, och jag kände direkt; kanonfäste, samt kanonglid!! Behövde inte ändra något på skidorna, det enda jag gjorde var att borsta dem efter testet, därefter kunde jag bara glida omkring, kolla på delar av banan och i lugn och ro koncentrera mig på uppvärmingen.
Banan vi skulle tävla på var upplagd som följer: åtta kilometer med ganska mycket stigning upp till en slinga som var 13 kilometer, den slingan skulle köras två varv, därefter åkte vi de första åtta kilometrarna ”hem”, innan det var dags för målgång. Hängde ni med?
Med tio minuter kvar till start så tog jag av mig överdragskläderna och drog mig till startplatsen, hade turen att få stå längst fram i första led. Så när startskottet gick maxade jag till i 100 meter och kunde lägga mig som tvåa efter den alltid så startsnabbe Kalle Gräfnings. Efter cirka två kilometer så låg jag kanonfint på en 4-6:e plats. Med den starke
Snart dags för start.
Nervösa åkare innan startskottet.
På med skidorna i tid.
Upploppet, sliten kille.

Jone jagar på!

Ute på andra varvet, känner mig rätt stark här.

Fem sekunder efter startskottet.
http://www.adamsteen.se/
Previous articleNäthatet.
Next articleTandläkarbesök.

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

8 COMMENTS

  1. Kul att läsa när du skriver såpass detaljerat om loppet, fortsätt så!

    Och bra jobbat!
    /Mattias

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe