Trea på Kortvasan.

På bilderna ovan ser ni 2:an Kalle Gräfnings, 3:an Adam Steen, 4:an Jonatan Steen!

Dagens race blev ett sololopp för mig från strax innan Gopshus (25 kilometer kvar) till mål.

Kom iväg bra i starten och i första backen upp emot Oxbergskontrollen låg jag trea efter kungarna Kalle Gräfnings (11 som bäst i Vasaloppet och bergspris i Evertsberg) och Teodor Pettersson (9 som bäst i Vasaloppet, bergspris i Evertsberg och ledare i sprintvärldscupen)!

Teodor körde med fäste, vi andra stakade på skateskidor (kanske mer optimalt att köra klassiska?). Strax innan Gopshus i de branta uppförsbackarna så rycker Teodor och jag är chanslös att hänga med. Det krävs en bra dag om jag ska hänga med denna sprintkung och jag kände mig inte helt fräsch i armarna sedan onsdagens elljuscup. Jag släppte alltså där och åkte sedan resten av loppet själv.

Bra genomkörare då jag varit sjuk, bra att få köra på Vasalopps-spåren, bra att få ett riktigt stakrace. Dock missnöjd att jag ändå inte hängde med längre (kan egentligen inte begära mer efter sjukdom och dålig träning i somras). Körde det jag kunde in i mål ändå, utan att ge upp. Så det är ju bra!

Min tid blev 1,18,43. 3,50 minuter efter Kalle Och Teodor. Jonatan kom i mål 2,16 minuter efter mig.

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

35,6 kilometer löpning

Tjena! Idag har jag bränt av ytterligare ett fint löppass på över tre timmar! Denna gång blev det en lite annorlunda vända än de senaste gångerna....

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe