CX-cupen

Hallå hallå.

Nu håller jag på att putsar lite fönster. Snart väntar en lunch och ikväll så tänkte jag vara med på cyklisternas YA-/Högskoleträning. Var ett tag sedan jag cyklade nu och är lite trött i kroppen, men det ska nog bli bra.

Det har skett en del förändringar inför höstens CX-cup som börjar om tre veckor:

”Cupen

Efter en lång diskussion beslutade CX-kommittén att köra på ytterligare ett år med det gamla upplägget för herrjuniorer, herrseniorer och herrveteraner, det vill säga en prestigeklass och en superklass, med måltider på cirka 60 respektive 40 minuter. Nytt är att ledartröjan och de kontanta vinstmedlen i superklassen försvinner.

Under året kommer dock ett nytt poängräkningssystem att testas parallellt med det gamla för att undersöka möjligheterna att slå ihop de båda herrseniorcuperna. I detta system kommer poängen för varje deltävling först fördelas bland de fullföljande i prestigeklassen och först därefter i superklassen.

Prispengar kommer att utgå för de bäst placerade i de båda prestigeklasserna; damer prestige och herrar prestige. För deltävlingsvinst erhåller ettan 1.500 kronor, tvåan 1.000 kronor och trean 500 kronor. Vid ett deltagarantal som överstiger tolv personer i aktuell klass erhåller även fyran 300 kronor och femman 200 kronor. För priser i cupsammanställningen återkommer CX-kommittén med information i god tid innan cupen startar.

Varvningsregeln, det vill säga automatisk avplockning vid varvning, slopas helt från och med denna säsong.

Deltagaravgifterna kommer från innevarande säsong att harmoniseras så att alla, från junior och uppåt, betalar 200 kronor per start. Ungdomarnas avgift förblir 70 kronor, medan sportklassens avgift hamnar på 100 kronor och nybörjarna på 20 kronor.

Tävlingstiden förlängs i Open Sport Mixed till 30 minuter från tidigare 20 minuter, vilket förhoppningsvis kommer locka allt fler att testa på cyclocross.

Arrangörer får tidigast stänga anmälningsmöjligheten en vecka före start. För efteranmälan får arrangören ta ut en extra avgift motsvarande 50 procent av ordinarie avgift.

För ungdomar fortsätter dagens åldersuppdelning i klasserna; pojkar 11-14 år och flickor 11-14 år, vilka kör cirka 20 minuter, medan pojkar 15-16 år och flickor 15-16 år kör 30 minuter och startar tillsammans med sportklassen om deltagarantalet så tillåter. Tjänstgörande kommissarie får bestämma från fall till fall.

Nytt för säsongen blir också att CX-kommittén på ett tidigare stadium mer aktivt kommer att säkerställa tävlingsbanornas lämplighet.

SM

Svenska mästerskapen i cyclocross avgörs som tidigare kommunicerat i Sunne den 3 november. CX-gruppen arbetar vidare på att försöka få till SM-status för följande klasser: Herrar Elit, Damer Elit, Damer veteran, H30, H40, Herrar juniorer, samt U23.

Cupavslutningen

Arrangörerna av cupavslutningen i Stockholm, Cykloteket Racing Team och den nybildade klubben CKCX, arbetar vidare med en avslutningsmiddag som förmodligen kommer att äga rum på friluftsanläggningen i Flottsbro. Mer information om detta inom kort i samband med inbjudan till de båda tävlingarna.”

Läs mer på deras Facebook-sida

http://www.adamsteen.se/
Previous articleEtt frenetiskt stakande
Next articleHögskoleträning!

Related Articles

Fem intervallpass denna vecka!

Tjena! Ja, fem bra intervallpass på en vecka, det är inte alltid sådant händer. Idag fick jag till ett pass som faktiskt kändes ganska så...

Stakning i tröja(!)

En ganska ovanlig syn att se mig i tröja på denna tiden av året. Men med risk för regn så ville jag ej chansa. Ytterligare...

43 stakintervaller

Det var väl ett massivt stakande för min del. Det kändes idag vill jag lova. Ingen pigg kropp direkt. Blev ju lite lätt rökt...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe