Första klassiska intervallpasset för säsongen(!)

Nog märktes det allt att det var första intervallpasset på klassiskt för denna vår/sommar/höst, usch och fy vilken trötthet. Sex stycken intervaller blev det:
Intervall 1: Nedanför gamla hunddagiset vid Lugnet (gamla vägen in till isladan) – Toppen mellan Lugnet och Skuggarvet : 8,58 – 167 medelpuls – 180 maxpuls – 90 höjdmeter.
Intervall 2: ”Botten” i Skuggarvet – Toppen mellan Skuggarvet och Lugnet: 8,13 – 173 medelpuls – 186 maxpuls – 80 höjdmeter.
Intervall 3: Samma start som intervall 1 – Kårestugan: 7,38 – 178 medelpuls – 186 maxpuls – 90 höjdmeter.
Intervall 4: Strax ovanför Järlindskiosken (in vänster och igenom Järlinden) – Högbosjukhuset: 6,06 – 174 medelpuls – 185 maxpuls – 70 höjdmeter.
Intervall 5: Samma start som intervall 4 (men ”vanliga” vägen upp och förbi Högbo) – Kårestugan: 8,08 – 176 medelpuls – 189 maxpuls – 100 höjdmeter.  
Intervall 6: Samma som intervall 4: 5,59 – 175 medelpuls – 185 maxpuls – 70 höjdmeter.
Jag körde med ett par ProSki Comp (3:or bak och 2:or fram). Kalle körde med ett par ProSki Tech (3:or runt om). Jag lyckades faktiskt hänga med på alla förutom intervall 4 och 6, där tappade jag endast cirka 10 sekunder och det på platten (!). Så det var klart över förväntan. 
Jag tyckte mig ha bra flås uppför och benen kändes bra. Men det som inte kändes riktigt bra var dels tekniken och timingen i åkningen, armarna var svaga, samt stakningen där jag kände mig riktigt klen. Men det kommer nog efterhand om jag får köra lite mer sådana här dödspass.
Något annat som känns lite märkligt är min puls. Trots att jag kört förhållandevis lite på slutet så har jag väldigt svårt att få upp pulsen på uppvärmningen, får slita för att komma över 120 liksom. Den sjunker jättesnabbt och kommer inte upp nämnvärt på intervallerna heller, trots att ansträngningen är maximal. Låter typsikt för en som är sliten, men jag upplever mig inte som det när jag tränar, inte alls. Dock så är jag rätt trött  och seg under dagarna. Så ja, vem vet. Någon klok person som tror sig ha något tips?  
Avslutar med en film från intervall 5 (ungefär halvvägs in):
http://www.adamsteen.se/
Previous articleEn vanlig måndag.
Next articleRullskidor +ANNAT

Related Articles

Fem intervallpass denna vecka!

Tjena! Ja, fem bra intervallpass på en vecka, det är inte alltid sådant händer. Idag fick jag till ett pass som faktiskt kändes ganska så...

Stakning i tröja(!)

En ganska ovanlig syn att se mig i tröja på denna tiden av året. Men med risk för regn så ville jag ej chansa. Ytterligare...

43 stakintervaller

Det var väl ett massivt stakande för min del. Det kändes idag vill jag lova. Ingen pigg kropp direkt. Blev ju lite lätt rökt...

2 COMMENTS

  1. Hur är din totala belastning? Jobb? Träning? Privatliv? Är du lycklig i det du gör? Jag hade aldrig över 90-95% de senaste åren jag tränade mycket, och jag tränade kanske inte för mycket. Men den totala belastningen av privatliv, skola, jobb med mera blev för mycket. Fundera på det! Har du kul när du tränar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe