Säsongen 2012-2013, min bästa hittills. En sammanställning

Med lite distans till det hela så kan jag bara konstatera att denna skidsäsongen varit min hittills bästa i karriären. Många bra resultat och med SM-bronset i stafett som topp. Detta ger blodad tand och hunger inför kommande säsonger, planen som den ser ut idag är att åtminstone satsa tre säsonger till. Jag kommer även att satsa både på sprint, traditionellt och långlopp, ungefär som denna säsongen.
Liten sammanställning av loppen under vintern:
November:

– Premiären i Bruksvallarna den 16 november slutade med en 59:e plats på 10 kilometer klassiskt. Skapligt då jag inte kört några intervallpass innan. Två dagar efter så körde jag en skatesprint och slutade 48:a.
– 23-27 januari så var det dags för SM på hemmaplan. Det blev en stor glädjefest för mig då jag gjorde resultat långt över min förhoppning. 22:a på dubbeljakten, 3:a på stafetten (jag kom trea på startsträckan), 8:a på sprinten (väldigt nära final), 41:a på 15 kilometer skate (vurpa och lite sämre motivationa).
Februari:

– Första helgen i februari så körde jag dubbla långlopp och lyckades också med dubbla segrar. Tog hem både Evertsbergsrännet och Bergebo ski maraton. Riktigt kul!
– 9:e februari så gick jag i mål på en femteplats i Orsa Grönklitt ski maraton. Mindre än minuten efter vinnaren Jens Eriksson. Upplevde att jag hade lite för bra fäste på mina skidor, så de gick lite tyngre än de andra i tätklungan.
– 17:e februari så körde jag Bessemmerloppet i Högbo. 52 kilometer på en platt bana. Hade vallat skidorna själv och misslyckats med fästet. Skulle med facit i hand ha kört ovallat. Lyckades ändå ta mig i mål på en åttondeplats i ett riktigt starkt startfält. 
Mars:

– Började med att bli förkyld och äta penicillin veckan innan vasaloppet som var ett av säsongens mål. Lyckades ändå bli frisk och tog mig i mål på en 74:e plats. Trots att jag hade fäste på så stakade jag hela loppet. En liten miss med fästvallan gjorde att jag blev ifrångliden av de flesta. Pigg kropp i alla fall.
– 9-10 mars så körde jag Lilla-SS här i Falun. Lyckades komma tvåa på 10 kilometer skate, endast 14 sekunder bakom den starke Simon Andersson. Dagen efter så vann jag och Adam Larsson skejt-sprintstafetten.
– 16-17:e mars så kördes avslutningen i Sverigecupen i Kalix. Jag hade problem med mina luftrör och var väldigt hostig. 5 km skate dag ett och 30 kilometer klassiskt jakstart dag 2. Lyckades inte göra mig själv rättvis och slutade på en 19:e plats. Inte nöjd. Visade dock på slutet att jag kan åka fort genom att plocka många placeringar.
– 28:e mars så körde jag två korta lopp trots en förjävlig hosta. Först en uppvisningstävling på Clash of nations där jag blev tvåa efter Robin Bryntesson och därefter direkt till Vansbro för en skatesprint där jag slutade trea efter Bryntesson och Jens Eriksson. En bra dag.
April:

Den gångna helgen så körde vi teamsprint på lördagen där jag och Adam Larsson tog oss till final, väl där så slutade vi på en helt okej sjundeplats. Igår så var det femmilen där jag slutade 22:a efter en grym avslutning. Troligen topp 10-15 sista milen.
Avslutningsvis:

Som sagt så var detta en grym säsong. Troligen är jag 3-5:e åkare av de som åkt alla SM-loppen (SM-touren + stafetterna), det är jag sjukt nöjd över. Får jag nu till en bra vår/sommar/höst med träning så kommer nästa säsong gå ännu bättre!
  
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Äntligen tävlingspremiär och en bra insats!

Hej på er! Idag vaknade jag i tid, tjoho! Förutom mobilen som väckarklocka så hade jag satt alarm på min pulsklocka och även iPaden! Nervös och...

90 min stak-skate

90 minuter 22,3 kilometer Bara lugn åkning. Mestadels stakning, men med lite tjuvskejt i några uppförsbackar. Samma tråkiga tvärnitsföre som igår. Sämsta känslan i kroppen på...

Tillbaka i spåren

Hej på er! Mycket turer fram och tillbaka för min del de senaste dagarna. Ni kan läsa några inlägg från min andra blogg som redogör...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe