Tia (ca) på #Dalarullen i bra motstånd

Vi var 30 seedade herråkare som fick låna helt nya rullskidor från Elpex. Efteråt så frågade jag om jag kunde få dem, och det kunde jag. Stort tack till er Elpex! Modellen var Team 610, och jag gillade åkkänslan på dem!
Få var första riktiga fartpasset på rullskidor för denna säsong avklarat. Fint att börja med en tävling över 42 kilometer. Jag hängde med fint i starten och var med i täten fram till cirka två kilometer innan varvningen (2 x 21 kilometer var banban). Efter varvningen (ganska precis 50 minuter) så bildade jag, Adam Larsson och Rikard Tynell en grupp som höll ett bra samarbete i princip hela andra varvet. Jag hade en bättre känsla än vad jag förväntade mig att jag skulle ha, men jag känner att det saknas lite fartträning, det kommer framöver. 
Ryggkrampen jag var rädd för innan var inte alls farlig, dock så var det mer en rejäl ryggsmärta i ländryggen bitvis. Inget som tog ner min prestationsförmåga dock, men ändå väldigt irriterande och obehagligt. Jag är nöjd med dagens race.
Medelpulsen under mitt 1,42,42 (enligt klockan, startade tiden några sekunder innan) timmar långa lopp blev 176 och maxpulsen 191. Ett väl genomfört pass!
Såhär blev listan (som jag uppfattade den efter målgång, med reservation för eventuella fel):
Jessica langade och tog några mäktiga bilder (tack!) på en krokig Adam under slutet av andravarvet (längs gamla Svärdsjövägen):

http://www.adamsteen.se/
Previous articleBli av med ditt avfall
Next articleÖverkörd?

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

6 COMMENTS

  1. Jag kan förstå av bilderna att du har ont i ländryggen. Du ser ut att ha en låsning i bröstryggen och ditt bäcken ser roterat ut, detta dock endast utläst från bilderna. Bra tävling trots detta dock!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe