En bättre dag

Godkväll. 
Har varit en lång dag detta!
Uppstigning 07, uppvärmningar, skidtest och fokusering i timtals har tagit på krafterna. 
Testade banan och skidor tidigt idag, tyckte direkt att skidorna gick perfekt. Märkte också att kroppen var riktigt pigg! Så jag hade en förhoppning om att kvala in till kvartsfinalerna i det drygt hundra man starka fältet. 
Jag var rankad som 30:e man idag enligt FIS-punkterna. Hade en plan om att öppna kontrollerat och sedan trycka på allt jag hade på platten och över krönen. För att sedan avsluta bra. Tyckte att jag följde planen bra och fick ut det mesta ur kroppen i prologen. 
Efter en lite nervös väntan så var jag vidare som 30:e och sista man. Dock med nästan en sekund tillgodo till 31:an. Sen i kvartsfinalen ställdes jag mot hårt motstånd. Men jag hängde med bra och spurtade in på en fjärdeplats. Det visade sig att vårt heat gick snabbast och jag gick vidare till semifinal som ”lycky loser”. Min kvartsfinaltid var sju sekunder snabbare än prologtiden!!!
I semifinalen fick jag slita lite mer och var tre sekunder från vinst i den. Kom i mål på en femteplats, vilket gav mig en total tiondeplats. Det är jag oerhört nöjd med! Kul att allting fungerade bra. Var inte det minsta nervös idag, hade mer kul och var glad. Det kan ha varit ett vinnande koncept. Men jag tycker överlag att jag haft bra skalle hela helgen, men inte haft orken riktigt i de tidigare loppen. 
En liten rolig sak är att när jag var åtta på SM-sprinten i Falun 2013 (samma år som jag tog SM-brons i stafetten) så hade jag en galen nackspärr så jag knappt kunde värma upp för det värkte så. Även idag hade jag en rejäl nackspärr, vilket gjorde art jag inte kunde maxa på uppvärmningen. Men så fort starten gått så släppte all värk. Kanske ska sikta på nackspärr varje lopp? 
Hittade tre bilder på längd.se (kommer troligen flera framöver): 
http://www.adamsteen.se/
Previous articleTIA PÅ SPRINTEN!
Next articleSnö på Idre Fjäll

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe