En bättre dag

Godkväll. 
Har varit en lång dag detta!
Uppstigning 07, uppvärmningar, skidtest och fokusering i timtals har tagit på krafterna. 
Testade banan och skidor tidigt idag, tyckte direkt att skidorna gick perfekt. Märkte också att kroppen var riktigt pigg! Så jag hade en förhoppning om att kvala in till kvartsfinalerna i det drygt hundra man starka fältet. 
Jag var rankad som 30:e man idag enligt FIS-punkterna. Hade en plan om att öppna kontrollerat och sedan trycka på allt jag hade på platten och över krönen. För att sedan avsluta bra. Tyckte att jag följde planen bra och fick ut det mesta ur kroppen i prologen. 
Efter en lite nervös väntan så var jag vidare som 30:e och sista man. Dock med nästan en sekund tillgodo till 31:an. Sen i kvartsfinalen ställdes jag mot hårt motstånd. Men jag hängde med bra och spurtade in på en fjärdeplats. Det visade sig att vårt heat gick snabbast och jag gick vidare till semifinal som ”lycky loser”. Min kvartsfinaltid var sju sekunder snabbare än prologtiden!!!
I semifinalen fick jag slita lite mer och var tre sekunder från vinst i den. Kom i mål på en femteplats, vilket gav mig en total tiondeplats. Det är jag oerhört nöjd med! Kul att allting fungerade bra. Var inte det minsta nervös idag, hade mer kul och var glad. Det kan ha varit ett vinnande koncept. Men jag tycker överlag att jag haft bra skalle hela helgen, men inte haft orken riktigt i de tidigare loppen. 
En liten rolig sak är att när jag var åtta på SM-sprinten i Falun 2013 (samma år som jag tog SM-brons i stafetten) så hade jag en galen nackspärr så jag knappt kunde värma upp för det värkte så. Även idag hade jag en rejäl nackspärr, vilket gjorde art jag inte kunde maxa på uppvärmningen. Men så fort starten gått så släppte all värk. Kanske ska sikta på nackspärr varje lopp? 
Hittade tre bilder på längd.se (kommer troligen flera framöver): 
http://www.adamsteen.se/
Previous articleTIA PÅ SPRINTEN!
Next articleSnö på Idre Fjäll

Related Articles

Äntligen tävlingspremiär och en bra insats!

Hej på er! Idag vaknade jag i tid, tjoho! Förutom mobilen som väckarklocka så hade jag satt alarm på min pulsklocka och även iPaden! Nervös och...

90 min stak-skate

90 minuter 22,3 kilometer Bara lugn åkning. Mestadels stakning, men med lite tjuvskejt i några uppförsbackar. Samma tråkiga tvärnitsföre som igår. Sämsta känslan i kroppen på...

Tillbaka i spåren

Hej på er! Mycket turer fram och tillbaka för min del de senaste dagarna. Ni kan läsa några inlägg från min andra blogg som redogör...

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe