60 min AIII stakning

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

6 COMMENTS

 1. Tja!

  Gled in här då jag som en galning sökt för att hitta ett svar om mitt ryggproblem som nyligen uppstått.

  Har din värk på knölen gått över, fick du göra något speciellt?

  Tacksam för svar

  Mvh David

 2. Tjenare.

  Tack för din kommentar. Ja, min värk har gått över. Jag trodde länge jag hade diskbråck eller något annat allvarligt. Ett tag var jag så dålig att jag knappt kunde klä mig eller leva bra i vardagen. Jag kom till slut fram till att mina problem var muskulära. Efter otaliga besök hos sjukgymnaster, naprapater och annat så löste jag det själv. Frågan är om det dock är samma problem som dina. Men jag gjorde följande:

  Två stretchövningar: ligg på rygg, dra upp ena knät mot magen, andra benet rakt, så att det sträcker i ländryggen, dra sedan upp det andra och gör samma sak. Därefter drar du upp båda benen mot magen och känner hur det drar i ländryggen. Andra stretchen: ligg på rygg,vik över vänster knä åt höger och liksom stretcha ryggen/ländryggen diagonalt. Gör samma på båda sidor. Svårt att förstå? Maila mig så får du bilder ([email protected]). Stretchen hjälpte mest vid akuta problem.

  Det andra och framförallt bästa var att träna TRX. De inre magmusklerna. Jag var för svag i dessa och tappade hållningen. Därför kompenserade kroppen med andra muskler och min rygg värkte till följd av det. Jag kom över ett grymt TRX-program som du ser här i följande länk: http://www.adamsteen.se/2016/06/gym-och-skierg-bilderinstruktioner-pa.html, kör dessa övningar minst en gång i veckan, gärna två till en början. Gör få repetitioner, men med bra hållning först och bygg sen på.

  Detta är mina tips iaf. Hoppas du fick lite hjälp. Maila mig annars! Lycka till!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe