5 x 3 min ångest

Att det kan vara så fruktansvärt jävla jobbigt att sprätta sig igenom totalt 15 minuters intervalltid. Och att jag aldrig kör löpning med stavar/elghufs oftare, det är ju sjukt jobbigt, bra och effektivt. Vanligtvis, eller i alla fall ofta så brukar jag ha problem som skräcken med att få upp pulsen över 170, idag räckte det med 35-40 sekunder för att fågelhjärtat smattrade över mina önskade 170 BPM. 
Jag började med att springa upp till Lugnet och sedan kollade jag ut en lämplig bana som jag skulle köra mig totalslut på. Det blev start längst ner vid backhopparläktarna, den gamla serpentinvägen upp till VIP-stugan, ut på nya mördarbacken (som VM-banorna gick), höger och således tillbaka på serpentinvägen och mål på den lilla platten där. Planen med passet var att jag inte skulle ha någon plan, utan att jag skulle köra skallen av mig från start, och det lyckades jag med vill jag lova. Enda mål jag hade var att köra fem stycken treminutersintervaller. 
Efter att ha kollat ut banan så tog jag mig ner till starten, där körde jag fem stycken kortare sprättande skidgångsimpulser på cirka tio sekunder, för att få igång hjärtat och musklerna lite. Sedan var det bara att dunka igång helvetet:
1:a – 0,52 kilometer, 173 snittpuls, 181 maxpuls, 80 höjdmeter

2:a – 0.50 kilometer, 173 snittpuls, 183 maxpuls, 80 höjdmeter

3:e – 0,49 kilometer, 174 snittpuls, 184 maxpuls, 80 höjdmeter

4:e – 0,49 kilometer, 176 snittpuls, 183 maxpuls, 80 höjdmeter

5:e – 0,49 kilometer, 176 snittpuls, 183 maxpuls, 80 höjdmeter
Gjorde en riktigt ”skidåkarslängning” efter sista intervallen och blev liggande i ett par minuter bortom all sans. Tog mig sedan ner till starten igen där jag träffade på Christofer Stevenson som även har var där på skidgångsträning, och som är med i det nystartade Team Ormsalva Elit. Fick en trevlig pratstund med honom och jag fick han även med mig på att köra fem stycken ytterligare sprättande impulser, sådana som jag startade upp passet med också.
Nu packar jag ihop väskan och drar norrut mot Mora!
Uppe där i höjd med hoppbackarna så fick jag bekänna färg idag

Tycker om att ha av spetsar på mina träningspass. Har ej fått några stavgångsstavar av KV+, så jag får använda några gamla runkare från SW*X (ingen gratisreklam här inte).
http://www.adamsteen.se/
Previous articleUppe i ottan
Next articleDags för skidpremiär

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

Gör om din cykel till en elcykel med denna enkla lösning

Hur många gånger har inte du gått ut genom dörren på morgonen, och med sänkt blick gått på tå förbi din trofasta gamla cykel?...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe