Man vinner inte skidtävlingar genom att vila, osv.

Se så förnöjd han är; äckelungen Adam.
Man vinner inte tävlingar av att vila, känna efter för mycket eller träna i bekvämlighets-zonen, men det vet ni redan. Man vinner inte heller tävlingar av att vara i bra form på sommaren och hösten, samt på rullskidor. Som tur är så är jag en mycket bättre skidåkare än rullskidåkare, och jag presterar oftast bättre på tävling än träning. Åtminstone på de tävlingar där jag har huvudet med mig. Nu fick jag det sagt, vart jag nu ville komma med det?! 
Tänkte jag skulle dela med mig av min första träning för dagen. Efter ett sedvanligt joggvarv runt Kolgården så körde jag ett mycket bra gympass på Actic Britsarvet:
– Bänkpress 2×3 87,5 kilo, 2×1 92,5 kilo

– Magchrunches i maskin 4×6 84 kilo (försöker efterlikna stakrörelsen)
– Enbenspress i maskin 2×3 123 kilo, 2×1 127 kilo

– Latsdrag 2×3 90 kilo, 2×1 95 kilo

– Tricepspress med hantlar 2×3 20 kilo, 2×1 20 kilo

– Magövning i TRX-band 4×10 

– Skierg 5×333 meter, motstånd 6-7, 1,08,0 – 1,09,2 min

Kände mig skapligt stark idag. Men SkiErg-intervallerna var rena mardrömmen. Fick slita som ett djur och blev riktigt trött. Utvecklande! Tiderna lämnade kanske mycket att önska, men jag satsar på skidor, inte SkiErg eller rullskidsrace på tvåor. 
Efter gymet så joggade jag ytterligare ett varv runt Kolgården i motsatt riktning. Var andfådd från SkiErgen under hela nedjoggen. Kanske måste sluta röka?! 
När jag tränat klart så fick jag bråttom, hann precis duscha och hämta en matlåda innan lektionen började. Lunchen fick ätas i rasten mellan lektionerna. I eftermiddag blir det ett lugnt pass. 

Dessa tider skrämmer knappast slag på mina konkurrenter.

http://www.adamsteen.se/
Previous articleBingo
Next articleÅrets första varv på milen (15)

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

Gör om din cykel till en elcykel med denna enkla lösning

Hur många gånger har inte du gått ut genom dörren på morgonen, och med sänkt blick gått på tå förbi din trofasta gamla cykel?...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe