3,30 löp – TRX – Pers på SkiErg

Lite spänning i vardagen har väl ingen dött av, eller? Detta vid militärområdets gräns, strax ovanför Björnmyra
Ett till långpass hörni, som från att jag startade klockan tills jag kom hem nu tagit drygt 5,5 timmar. Det är grejer det. Fem och en halv timme med enbart vatten som intag. Fint, tur man har en del att ta av. 
Jag joggade upp från mig i Britsarvet till samlingen med DSA vid Lugnet, imorse klockan 08,30. Möts av ett stort och trevligt gäng där, kul. Nu verkar fler och fler komma tillbaka hit till Falun efter att ha varit hemma över sommaren. Planen var att springa Över Jungfruberget – Hornberget – Laktjärn – Bodaberget – Björnmyra – Militärområdet – Lugnet. Fin vända det vill jag lova! 
Då ledaren sprang i tjejgruppen så fick jag agera guide stora delar av passet, och det funkade ju bra ändå, trots att jag på många delar av rutten endast sprungit en gång. Det blev en del obanat, ofrivilliga skarvar och någon felspringning. Men det hör väl till!? Jag visste ju i princip vart vi var och i vilken riktning vi skulle under hela passet. 
När vi kommit tillbaka till Lugnet igen så stod min klocka på 2,55 timmar löpta, så jag och Johan ”joersa” Eriksson skarvade en sväng över Jungfruberget. Då passade vi på att ta fram mobilerna och leta lite Pokémons också, fin kombo det, ni borde testa! 
Löpningen blev för mig exakt 3,30 timmar, på den tiden så hann jag 30,56 kilometer och plockade 805 höjdmeter. Snittpulsen landade på 133 slag/minut. 
Från löppasset så sprang jag direkt till gymet för att beta av det sista i träningsväg denna dag, eller faktiskt ända fram till torsdag, det är nämligen vilodag imorgon! 
På gymet så körde jag först mina TRX-övningar, känner mig stark här nu. Kul att jag klarade det så pass bra, trots att jag hade ett långt löppass i kroppen. För er som läst min plan för veckan så ser ni att jag förutom idag, även planerat in ett till TRX-pass på fredag. Kul att variera sig lite! Detta rullade på fint som sagt, sex olika övningar, tre set på varje och 10 – 20 repetitioner per gång. 
Direkt efter TRX så ställde jag mig vid SkiErgen och bombade av ett block med 40″-20″-intervaller (40 sekunder hårt – 20 sekunder vila), idag på motstånd tio. Lyckades med att slå mitt tidigare snittrekord, idag blev det 1,45,4 min/500 m (kanske på grund av att jag idag körde motstånd tio, men det kändes väldigt bra också). Snittpuls 167 och maxpuls 176 på det blocket! 
Mer information från mitt löppass hittar ni
På väg emot Hornberget

Drickapaus på Rostbergsvägen, mellan just Rostberg och Skuggarvet. På bilden i den neonfärgade t-shirten ser vi den svenske mästaren i rullskidor; Anton Hedlund

Jag och ”Joersa” går loss på asfalten, här vid Gallsjön ungefär, mellan Bodaberget och Björnmyra

Ingen Skjutning idag
Suddig kille med dimmig blick!?

En check av mobilen, mellan löpning och gym

Min bästa vän?

Bevis från SkiErg

Strava

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe