Stakat (4h – 74 km) intervaller med skejtare!

På väg upp till Stångtjärn, med dryga halvtimmen kvar av passet
Tjena tjena!
Det här blev ju ett pass att minnas. Jag skulle ju köra i fyra timmar idag, med intervaller inbakat. För att jag skulle få ut maximalt av dagens pass så valde jag att köra på tvåor. Börjar bli lite sliten nämligen och då tycker jag det är svårt att få till något vettigt med tyngre rull. Drog iväg klockan 08 hemifrån, var rätt seg till en början.
Jag åkte upp mot Lugnet och stötte på ett stort gäng från DSA som körde uppvärmning inför sina intervaller, valde att hänga med dom på deras planerade 3 x 20 minuter. Dessa intervaller var förlagda på en bana som följer: Järlindskiosken – Lugnetbadet – cykelbanan längs Lugnets camping – Frisbeegolfbanan – skidstadion – Sjulsarvsbacken – Högbo – Järlindskiosken – Högbo – Kårestugan. Alltså två fina stigningar bredvid och bakom hoppbackarna. Banan mätte 7,10 kilometer och hade fina 185 höjdmeter. Såhär såg mina intervaller ut i siffror:
1:a – 20,41 min, 162 snittpuls, 175 maxpuls, 20,59 km/h snittfart
 
2:a – 20,02 min, 163 snittpuls, 177 maxpuls, 21,33 km/h snittfart
 
3:e – 19,50 min, 167 snittpuls, 180 maxpuls, 21,44 km/h snittfart
 
Dessa intervaller kändes idag riktigt bra! Kroppen svarade och pulsen kom efter ett tag upp i ”rätta” nivåer. Det är ju ny asfalt på stora delar av vägarna upp mot Högbo, samt även längs Sjulsarvsvägen, så det är bara att blåsa på. Den högst uppmätta hastigheten för dagen var under den tredje intervallen utför just Högbobacken; 60,00 km/h, det är mäktigt på rullskidor. Jag lyckades faktiskt hänga med de snabbaste grabbarna idag, de skejtade visserligen på Marwe 6 eller motsvarande, men att få ligga i suget på SM-vinnaren i sprint, SM-vinnaren på rullskidor och diverse andra stars från bland annat U-laget kändes ju inte helt fel ändå.
När dessa intervaller var klara så åkte jag och Mikael Sandgren (som också stakade) bort mot Slussen och Hosjö för att köra lite kortare intervaller. Det blev 10 x 30 sekunder, med en minuts vila. Var rejält trött till en början och lite öm i ryggen, men det gick bättre och bättre att köra dom faktiskt. Hade skapligt tryck, och pulsen blev rätt så hög mot slutet. Snitthastigheten varierade mellan: 20,1 km/h (enbart uppför) och 27,9 km/h.
Efter dessa kortare intervaller så var Sandgren nöjd för dagen. Jag däremot vill passa på att träna under denna sista lediga vecka, så jag fortsatte min tur upp till Stångtjärn och tillbaka. Sjukt bra pass måste jag säga. Kändes fint i både mage och armar, har en del träningsvärk efter gårdagens TRX-styrka, så om jag kört med treor så tror jag inte alls att jag hade kunnat genomföra ett så pass fint träningspass.
Jag har under den senaste tiden börjat lägga till en del segment på Strava, både för rullskidor och löpning. Tycker det är kul att jämföra lite tider, mest med sig själv faktiskt. Så ni kan ju kika in min profil på strava genom att klicka här, vill ni se mer av passet kan ni klicka här (polar) eller här (strava). Annars så kan jag meddela att det blev exakt 4 timmar, 74,81 kilometer och 945 höjdmeter idag! Drack sportdryck (två liter) ur min USWE-rygga dagen till ära, det är nog rätt bra att göra under tuffare pass, tycker åtminstone jag, tandläkaren och LCHF-gurun kanske har andra åsikter.

 

Åter en bild bakifrån på ”stakarn”, inte så många som sett min rygg annars..
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe