Lite känslor kring idrottandet

Intervjuad av Jonas Andersson direkt efter målgång igår
Foto: T-W Media

Jag fick någon liten rad om mig i DT och på Sweski, samt en fin artikel på Skidzonen. Som vanligt blir man ju knappt uppmärksammad eller omnämnd, varken innan eller efter lopp, trots att jag ofta denna säsong varit i täten på långloppen. Man är väl sedd som den motionär som man är. 
Får passa på att tacka för alla gratulationer på Facebook, Instagram, bloggen, sms och så vidare. Det värmer. Sen blir man ju alltid less på ”vänner” som vägrar gilla eller gratulera, då tror man ju först att det är personer som inte är så aktiva på de sociala medierna, sen upptäcker man att dom är inne och interagerar på andras poster, då lyser det ju rött hos undertecknad. Sådant där tar ju jag personligt och blir övertygad att dom hatar mig. Vilket gör att jag känner agg. Dessa jävla nymodigheter alltså. Man har dragit på sig några haters genom åren alltså. Dom kan dra åt helvete, det är mitt bränsle. Men som sagt så är jag väldigt glad över gratulationerna från er äkta vänner. Också sjukt nöjd över att ha klarat av mitt största mål för säsongen; att vinna Långloppscupen – Skistart Ski Challenge! Fick roligt nog ett pulver från Skistart i pris för detta, vem vet, det kanske fungerar galant?! Kommer nog inte att träna med det, då pappa säljer Briko Maplus, men på viktigare träningspass så kan det ju vara kul att testa. 
Det har varit en jäkla resa detta träningsåret, har mer eller mindre fått tränat precis som jag vill. Det känns ju faktiskt riktigt härligt, att träningen och planeringen sett ut att ha fungerat är ju om möjligt än bättre. Känslan under loppen har dock inte varit så bra som jag har velat, har ofta känt att jag inte riktigt räckt till, eller haft det där trycket som jag velat. Kan dock vara materialet eller det mentala som inte klaffat till hundra. Dock så märker jag ju att jag hänger med bättre än tidigare år, trots att det liksom känts halvsegt. Så min lägstanivå har ju höjts en aning, bara att bygga vidare på det! Det är ju inte alltid roligt att ge sig ut för att träna, men med sådana här kvitton så blir det ju lättare att plåga kroppen i ur och skur! Gårdagens lopp var lite speciellt ändå, jag var mest nöjd över totalsegern, hade liksom inte huvudet riktigt för att sätta upp jakten på de bortflyende herrarna Bill och Peo. Men samtidigt så var jag lite krasslig och hostig så det kan ju ha satt ner prestationsförmågan en aning. Hostade mycket under gårdagskvällen också, så jag valde att sjukskriva mig från jobbet idag, för att kunna vara hemma och kurera mig. 
Det är några lopp kvar denna säsong, bland annat ett annat stort mål; Vasaloppet. Målet där är fortsatt en topp 50-placering, det är inte omöjligt om allt klaffar. Känns för tillfället lite mer avslappnat inför det loppet, nu när jag klarat av ett stort mål. Efter vasan får vi se vad det blir för lopp, vill gärna tävla så länge som möjligt i alla fall, annars är det lätt att man ger upp säsongen efter just vasan. Har man någon tävling att se fram emot så är det lättare att hålla i träningen in mot våren och viloperioden. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

14 COMMENTS

 1. Stort grattis Adam!

  Kommer att följa dig i Vasan med spänning 🙂
  Får du bara en bra resa så tror jag på topp 50!

  Mvh Anders

 2. skulle det kunna gå att enbart köra på 4,or på rullisarna + ev viktmanschetter/väst till tyngre pass för att höja till skiclassics nivå?,kanske omöjlig tanke?. I all välmening. du gör det bra.

 3. Vänta nu.. fick du en burk pulver efter att ha vunnit Sveriges långloppscup?
  Hur som helst, stort grattis. Välförtjänt!

 4. Du är kingen och svärmorsdrömmen!
  Stort grattis till segern! Mycket välförtjänt!
  Du har ett jävla starkt psyke ändå, ibland. Får du till den biten till 100% och kan slappna av lite och inte låta smågrejjer stressa upp dig blir du grym nästa säsong!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe