Tredje man på kortvasan 2017 – nu; dyngsjuk

Tredje man som passerade målportalen – ”i fäders spår – för framtids segrar” på Vasaloppsveckan 2017. Det låter ju i alla fall bra och killarna som var före mig: Anton Karlsson, Åsarna IK och Anders Solin, IFK Mora SK är inga dåliga herrar. Men känslan var inte bra idag, inte alls. Finns en halvhög grundfart som jag kan hålla, men inte mer än det. 
Griskallt inför starten, men solen lyste och värmde någorlunda. Något kärvt och en del nysnö iblandat i spåren. Men en skön medvind gjorde att vi fick rätt skapliga åktider. Jag kom iväg fint ifrån starten, låg i rygg på Solin uppför första backen, sen kom Anton upp och bombade. Jag fick gå på rött upp till kontrollen i Oxberg, slet mig med i någon kilometer till, men fick ge mig strax innan Gopshus, med 25 kilometer kvar av loppet. 
Tänkte att jag nu kommer bli passerad av ett koppel av åkare, för jag tyckte det gick tungt och jag hade ingen bra känsla alls. Men jag fortsatte gneta på i mitt sega gubbtempo, såg ingen varken framför eller bakom mig. Jag försökte bara åka i mitt tempo, alltså så fort jag kunde idag. Det höll till en tredjeplats, drygt tre minuter bakom segrande Anton Karlsson. Inte alls missnöjd att få stryk av dom gossarna, men jag hade gärna haft en bättre känsla och även varit närmare. Inte mycket att göra åt det, jag gjorde ju det jag kunde för dagen. 
Trist att min form bara går utför under säsongerna. Mina bästa lopp brukar vara i mitten av januari. Jag får börja som min bror; inte träna på sommarhalvåret och på så vis bli bättre och bättre under vintern istället. 
Nu efteråt så är jag helt sänkt, snorig och krasslig. Vi ställer nog in Vasaloppet nu, det känns rätt långt borta..  Jävla snorungar som ska vara i närheten och smitta ner mig. Det där hatar jag,! Hatar ju folk generellt, och sjuka ungar ligger nog om möjligt än längre ner på den listan. Har dock inte varit sjuk på bra länge och detta kommer nog vända snabbt också. 
Aktuell status, strandad hemma hos ”Jone” i hans snickarbod, planerandes för kommande stordåd och urballningar:
 
Siffror från klockan:
1,13,37 (dock inte 1337/elit)
29,96 kilometer
169 snittpuls
181 maxpuls
235 höjdmeter
24,4 km/h snittfart (hade nog kunnat tagit några korta förningar på en skånings distanspass)
Resultat:
 
http://www.adamsteen.se/
Previous articleMot Oxberg och Kortvasan
Next articleFucked up

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

8 COMMENTS

  1. Vad gör du hos bror om du är så sjuk. Kanske är lite att om inte du kan åka så ska inte han heller göra det😁

  2. 3a med en dålig känsla, det är grymt. Se till att leta efter formen till Vasan nu. Tror och hoppas du kommer topp 50, kingen 😃

  3. Du kommer äga på vasan!
    Men din bror alltså … Ingen respekt i att träna lite men ändå imponerande att han lyckas åka så bra!

  4. Är det inte själva definitionen av hybris att tro att man ska kunna ta förningar på skåningarnas lugna distanspass…?

    Mycket, mycket hårdare och svårare än tävlingslopp ju…!

    Grattis till et bra lopp!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe