Seger dag ett i Raiden

 
 
 

 

Det var slitsamt det där. 58 kilometer tar ut sin rätt. Men vilken dag och vilka fina vyer vi bjöds på! Skidpropaganda när jag idag sopade hem mitt åttonde långlopp i karriären. 
Vi blev snabbt tre personer i klungan, den slutliga tvåan Jonathan Hedbys var lite mer sugen att hålla fart än mig i början. Dessutom låg min bror med oss i närmare sju kilometer, innan han dessvärre fick ge sig. Efter sju kilometer bjöds det på ett spurtpris som jag tog hem. Därefter så turades vi om att dra i ett lagom tempo, vi hade jämförbara skidor, jag åkte på mina Fischer double poling. Kroppen kändes väl sådär, varken bra eller dålig, men dock mycket bättre än Vasaloppet, så det var ju skönt. 
Jag hade en väldigt hög puls idag, det var lite märkligt, men så kan det vara ibland. Kanske höjden? Eller inte. 
Spåren var väl lite sisådär på sina ställen och likaså ganska bristfällig skyltning, vi höll på åka fel minst en gång. Men vad gör det en dag som denna?! Det var ju dessutom fina miljöer och soligt som skräcken som sagt. Kan tycka att det är jobbigt mentalt att inte känna till hur banan går, men jag höll hela tiden koll på distansen via min gps-klocka, det är en skön trygghet. 
Med cirka två mil kvar så råkade Hedbys tyvärr ramla i en utförsbacke. Jag frågade om allt var okej och fortsatte sedan åka i ungefär samma takt. När jag vände mig om och såg att han var uppe och på banan igen så gasade jag på lite mer. Höll en fart omkring tröskeln, så att jag kunde öka ifall han skulle komma ikapp igen. Men det gjorde han inte som tur är för mig. 
Kul att få vinna ett lopp igen. Nu är jag dock helt jävla slut och ligger utslagen i soffan. Blir spännande att se hur jag ska orka skejta 42 kilometer imorgon.. 
Siffror från klockan:
2,37,51 timmar
58,19 kilometer
171 snittpuls
187 maxpuls
550 höjdmeter
http://www.adamsteen.se/
Previous articleTowards raiden
Next articleDags för etapp två

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe