9,16 på 3000m + 4x1000m

Upploppet, jag precis bakom Gabriel Thorn, trean där bakom är Anton Hedlund (9,20)
Mitt personliga rekord på 3000 meter (coopertest) är från 2006 på 9,01. Då hade jag precis slutat med friidrott och var en bättre löpare på korta distanser. I höstas så sprang jag på tiden 9,11. Dagens förhoppningar var satta någonstans kring 9,30. Var rätt seg, som vanligt inför sådana här prövningar, mentalt alltså..
Vi (jag, Anton och Gabriel) började med en jogg upp till elljusspåret på Lugnet, därefter så sprang vi en sju minuter lång tröskelintervall runt spåret (3,53 min/km), sedan bar det av ner till friidrottsbanan för dagens trevligheter.
Anton drog första varvet, Gabriel resten.. Jag var trött under den första kilometern, sedan började det släppa något. Bitvis så kändes det faktiskt riktigt bra och jag hade någon liten förhoppning om att försöka gå upp i spets under sista kilometer, tyvärr så hade jag inte riktigt krafterna till det, samtidigt som Gabriel ökade farten något. Med cirka 250-300 meter kvar så går jag upp i spets, men jag känner på upploppet att jag inte har krafterna till någon monsterspurt, så jag kliver ut åt sidan och låter Gabriel ta förstaspåret igen. Jag släpper en meter eller två, men lyckas jobba mig ikapp in i rygg precis till målgången igen. Nöjd som tusan med att springa på 9,16 idag, det trodde jag inte.
Efter detta så avslutade vi med fyra stycken tusingar i tröskelintensitet på: 3,32 – 3,37 – 3,28 – 3,23.

Snittpulsen från racet blev 183 och maxpulsen 194. Mums!
Kommer nog kännas på Orsakajtens 15 kilometer löptävling imorgon…
Bilder (alla bilder i inlägget är tagna av Annica Zell):
Varvning, ett varv kvar(?), Anton lyfter på hatten och tackar för draghjälpen

Samanbitet innan starten

Utslagna efter målgång
http://www.adamsteen.se/
Previous article3000 meter idag
Next articleDags för Orsakajt’n

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe