Långa dagar (och nätter)

Vi båda tycker att Alfons är en riktig liten guldklimp, så söt och så värdefull. Tack för att du kommit till oss. 
Ja, dagarna här på sjukhuset är ju rätt långa. Igår så fick vi flytta från patienthotellet där vi bodde första natten, till BB. BB som betyder barnbördshus, vilket jag lärde mig efter en googling igår. 
Anledningen att vi är kvar är för observation av Amanda som har anlag för blodproppar och även en koll av Alfons. Dock inget farligt eller allvarligt och alla mår bra men är trötta. Alfons var lite skrikig igår och inatt, så vi har väl inte sovit alltför mycket. Men nu har han sovit hela förmiddagen på mitt bröst så att kämpen Amanda har fått vilat också. En natt till ska vi vara kvar här och får således åka hem till lunch imorgon. Blir dyrt det hör för mig som är snål och ekonomisk av mig. 225 kronor per natt ska dom ha av mig, plus lite betald för maten också. Men jag läste i rumspärmen på patienthotellet att jag hade fått gratis logi om jag varit asyl-sökande, då var det bara att skicka fakturan till migrationsverket. Fina Sverige i ett nötskal det.. 
Nu ska vi invänta lite besök, vi hörs av!
http://www.adamsteen.se/
Previous articleMirakel
Next articleHemma i kära huset

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

15 COMMENTS

 1. Retorisk fråga; hade du hellre varit asylsökande med ett nyfött barn och 225 kr på fickan eller svensk medborgare med jobb, nyfött barn och 225 kr fattigare?

 2. Annika… vad är det som säger att en asylsökande har mindre pengar än Adam? De asylsökande som kommit hit har just kommit hit pga att de har pengar…

 3. Att det ska göras skillnad på folk, antingen betalar alla eller ingen, betalar gör man iof oavsett men då på skattsedeln.

 4. Annika. Du utgår från att asylsökande är fattiga eller mer utsatta än någon annan? Jag har sett asylsökande med mycket pengar. Dra inte alla asylsökanden över en kam tack. Det ska vara lika för alla ich därmed ska alla betala även de som är här och försöker ta sig in i paradislandet.

 5. Som sagt oerhört bisarrt att människor från andra länder får detta gratis men inte de som de facto betalat för detta.

  Alla bör vid det här laget ha förstått att de som kommer hit inte är flyktingar iom att de tagit sig genom 10 säkra länder för att komma just hit. De är ekonomiska migranter och söker sig till det land som ger mest pengar. Vilket är lika med Sverige som har mest generösa regler i världen för PUT och samtidigt garanterar livstidsförsörjning utan motprestation.

 6. Fortfarande ingen som har besvarat frågan som Annika ställde. Om det är så jävla glidigt att vara asylsökande, hade Adam frivilligt bytt plats och liv med en av dem? Mycket politiskt gnäll från folk som har det ganska bra i livet.

  F.ö., stort grattis till barnet Adam! Har läst din blogg i flera år och tycker du skriver bra om träning. Delar dock inte din politiska analys.

 7. Håller med dig helt och hållet angående "flyktingpolitiken" Adam.Du skriver det som många tänker.Mycket märkligt att politikerna blundar för problemen som följer med invandringen.Varför är det så farligt att föra samtal med SD,när dom säger sanningen hela tiden.
  Kommer givetvis aldrig rösta på det "Röda laget"…..

 8. Alltså det är ingen som tror att det är "glidigt" att vara asylsökande eller att Adam har det sämre.

  Grejen är att 99 % av jordens länder har det sämre än Sverige. Det innebär dock inte att alla dessa människor kan komma hit. Enda lösningen är att hjälpa dessa människor att bygga upp sina egna länder. Ur ett resursfördelningsperspektiv är det ju ett groteskt slöseri att lägga tex 76 miljarder på de 160.000 som kom 2015. Dessa pengar hade ju räddat 10-tals miljoner nödställda runt om i världen. Ett makalöst slöseri och ett ännu större moraliskt haveri.

  Gällande hur glidigt de har måste man givetvis jämföra med var de kommer ifrån. Pengarna de får på en månad här är årslöner i hemlandet…

 9. En förklaring kan ju vara att som asylsökande är det väldigt svårt att arbeta även om en vill göra det. Som asylsökande har du inget komplett personnummer vilket gör många saker svåra som till exempel att arbeta.

 10. Det förklarar dock inte varför så oerhört få migranter/invandrare jobbar även efter många år i landet. 35 % räknas som sysselsatta efter 15 år i landet. Sedan kryper det långsamt upp till 60 % vilket är avsevärt lägre än den inhemska befolkningen (80-85 %). Sysselsatt räknas man som om man jobbar mer än 1 timme i veckan…

  Sanningen är att de som kommer hit inte har några skills/utbildning/erfarenhet som efterfrågas i Sverige som är ett av världens mest avancerade länder och konsekvent har gjort sig av med och automatiserat alla former av enklare jobb som dessa människor eventuellt skulle tänkas arbeta med.

  Det är därför självklart att det är fullständigt hål i huvudet att ta hit en miljon människor på ngt decennium från de mest dysfunktionella länder som finns på jordklotet.

  Det är bla därför de fått göra om det som kallas garantipension. Migranterna/invandrarna jobbar så lite att de inte finansierar denna låga nivå på pension. Det är därför vi ser exempel på inhemska svenskar som jobbat hela livet (till låg lön) med samma pension som äldre migranter som kom hit för typ 15 år sen men inte har jobbat en dag i Sverige.

 11. Det är synd om dig Adam. Jag kan be min fru lägga ut en förfrågan i sin hjälporganisation så kanske du kan få dig ett par nya skidpjäxor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe