Totalavställd

Det blev ett abrupt uppvaknande idag vill jag lova. Helvete vad dålig jag var/är just nu. Men det var kanske inte så mycket annat att vänta heller. ”Otränadheten” är väl så sakta på väg bort, men jag behöver nog lite drygt en vecka i träning för att vara tillbaka i gammalt slag igen. Redan på uppvärmningen så hade jag A2-puls i vanlig lugn intensitet, så jag förstod rätt tidigt att det skulle bli slitsamt. Kanske inte var det smartaste att åka med 4-3:or, men det var dom enda skidorna jag hade i Falun, de flesta andra åkte med treor. 
Efter en uppvärmning med två impulser, där jag kom upp i 175 i puls direkt så var det dags för dagens körningar tillsammans med det stora gänget från DSA. Vi körde följande:
12 minuter ”tröskel”: 4,84 km, 181 snittpuls, 24,1 km/h snittfart

8 minuter 40”-20”: 2,48 km, 183 snittpuls

12 minuter ”tröskel”: 4,49 km, 184 snittpuls, 22,4 km/h snittfart

8 minuter 40”-20”: 2,32 km, 182 snittpuls 
På sista intervallen så hade jag 193 i puls, trots att jag nästan stod still! Jag avslutade träningspasset med att åka upp till Lugnet och köra en straffintervall på tio minuter upp till Kårestugan, där gick det inte fort kan jag lova, men jag var totalt godnatt muskulärt då. 
Jag blev totalt avställd idag, men lyckades i alla fall hänga med på den första intervallen, det är alltid något. Är inte alltför orolig i alla fall, fick ju en riktigt bra genomkörare nu. Totalt 2,15 timmar, 38,25 kilometer och 360 höjdmeter. Snittpulsen på hela passet blev 158(!) brukar få ta i för att få upp pulsen i 120 i vanliga fall..
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe