The revival

Long time no see, make Adam great again och så vidare, och så vidare. Vi har hört det förr, ni har läst det förr.

Nu när jag lagt av med bloggande och skidåkning så har jag hunnit med att, tjaa, tränat och varit bloggfri. Ungefär. 
Nej, jag har tränat som sagt. Jag har inte lagt av. Jag kan inte det och jag vet ju innerst inne att jag är så jävla mycket bättre än det jag visade i Orsa när jag fick stryk av led 6-åkare. Det var brutalt dåligt av mig. Men minns vi inte att jag för någon vecka sedan nämnde här i bloggen att jag planerat att bli i form senare i år, att jag stakat lite mindre på skidor och kört lite mer inomhuspass? Jo, det minns vi. Jag kan inte bara ge upp och kasta om planen för det ju, nej det är bara att blicka framåt. Men jag får väl grina lite och drama queena mig en smula. Jag tror ändå att jag kan åka fortare och fortare. Jag har lite spännande grejer på gång med lite ny träning som jag ska smyga in, det blir skoj! 
Vad har jag gjort då? Vad har ni gjort/läst? Det finns väl inga andra varken skid- eller idrotts-bloggare här i närheten? Likväl som det inte finns andra skidskolor här i dalarna. Det blåser här uppe på toppen. Nog narcissistat. 
Orsa Grönklitt Julmardröm var inte botten för mig. Nej såhär har jag haft det sedan i onsdags när jag slutade med bloggen och idrotten:
Torsdag
Det gick ju som nämnt tiotalet gånger oerhört bedrövligt i Orsa. Dagen efter var jag stursk och ställde mig på skidorna klockan 09,00 för att möta upp Adam Larsson. Det gick så in i helvete tungt, 1-2 decimeter blöt nysnö, plus att jag släpade mitt egna misslyckade självförtroende i en stor jävla släde bakom, ändå höll jag ut i 2,20 timmar. Seg, hungrig, less och trött. Kul med längdskidor! 
Fredag
Trots två tidigare misslyckade dagar bakom mig så skulle jag ändå iväg till Bergebo igen för ett ytterligare skidpass, denna gång träningstävling 10 kilometer skate med Adam Larsson. Idioti kan tyckas. När jag startade passet så var det för en gångs skull inte ospårat och tungfört, men självklart så skulle det vara isigt och spårigt istället. Aldrig att man får vara nöjd. Hur som helst så kändes kroppen på ett helt annat sätt denna dag, jag var pigg, pulsen var skapligt hög (som jag vill ha) och det var roligt med skidor igen (OBS ej ironi). Jag lyckades hänga med Adam i rygg på det första av två varv, på det andra varvet drog jag och fick faktiskt en liten lucka in i mål. Snittade 21,2 km/h på den ganska tuffa banan, med ett snabbare andravarv dessutom. På nedåkningen sken solen mig rätt i ansiktet, livet var på topp och jag skulle aldrig mer åka dåligt på en skidtävling. Snabba kast.
Idag
Fått smak på det här med träning. Idag fick jag med mig Amanda på den första delen av träningen. Vi sprang till och från gymet, totalt sex kilometer och 30 minuter (pressade Amanda lite, så att vi snittade under 6,00 min/km, hon var väl inte alltför glad). Väl på gymet så lyfte jag lite tyngre än andra gånger denna höst/vinter:
Lutande rodd: 4 x 57,5 kg – 3 x 60 kg – 2 x 62,5 kg – 1 x 65 kg
Marklyft: 4 x 125 kg – 3 x 127,5 kg – 2 x 130 kg – 1 x 132,5 kg (personligt rekord)
Bänkpress: 4 x 80 kg – 3 x 82,5 kg – 2 x 85 kg – 1 x 90 kg
Front squats: 4 x 60 kg – 3 x 65 kg – 2 x 70 kg – 1 x 75 kg
Latsdrag: 4 x 91 kg – 3 x 96 kg – 2 x 100 kg – 1 x 106 kg
Chins med raka ben: 3 x 5
Stakning i cablecross: 3 x 6, 64 kg
Stakkast med medicinboll: 3 x 8, 10 kg
TRX-övningar i 15 minuter
Efter gym och löpning så sprang jag upp till skidspåret i Skräddarbacken för att åka skidor upp till Bjusan (bilderna ovan är från vägen upp, det var som att åka i ett vykort), samt två varv på elljusspåret i Skräddarbacken. Totalt en timme klassiskt. Fin träningsdag idag! 
Imorgon kan det vänta intervaller, vi får se om jag inte hinner lägga av och vi får se om det kommer något nytt blogginlägg. 
Hej på en stund!

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

7 COMMENTS

  1. Led sex?😂😂😂 om du hade gjort ditt livs lopp så kanske du hade åkt 40sek snabbare per mil. Eller va tror du. Ingen illa menat men du är kanske lite hård mot dig själv.

  2. Hade jag gjort mitt livs lopp så hade jag vunnit. Hade jag gjort ett okej lopp så hade jag varit med in. Som jag åkte nu åker led sex-åkare.

  3. Okej tänkte att topp tre har ju alla kapacitet och vara topp 15 på vasan och åker på heltid.

  4. Ja Amandas Macarena dans var helt sagolik fantastisk, mera sånt,-mera glädje, å hunden boss ger sådana härliga miner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe