60 minuter AIII, stakning


Tjena kamrater!

Sedan vi hördes sist så har jag bland annat varit på en barmvagnspromenad på nio kilometer under gårdagen. Det blir några mil och timmars promenad per vecka. Måste ju vara skapligt för förbränningen i alla fall, sådant där ”fitness-folk” brukar väl gå en del?! Jag har också vågat väga mig igår: 73,4 kilo landade jag på, jämfört med 73,6 dagen vi åkte till Mallorca (25:e maj), bra jobbat Adam. 
Jag är just hemkommen från ett tufft stakintervallpass där jag skramlade ihop 60 minuters intervalltid med mina rullskidor med nya treor bak och fyror fram. Jag höll till på ängarna bortåt Lindan, Alderbäcken och Spraxkya. Böljande vägar med lite småkupering. En galen motvind till Spraxkya och hör & häpna medvind hemåt, för en gångs skull!!! 
Jag värmde upp lugnt och fint i 30 minuter, sedan var det dags att köra igång med intervallerna, med redan från start väldigt möra stakmuskler från gårdagens styrkepass. Såhär var dagens upplägg:
– 10 x 3 minuter, 1 minuts vila mellan varje. Tanken var att köra lite kortare drag för att få lite mer fart, utan att bli seg, kändes väl varken bra eller dåligt. 

– 2 minuter vila. 

– 10 minuter 40”-20”. 

– 2 minuter vila. 

– 10 minuter tröskel. Lyckades klara 20,0 i snittfart, med lägre start- än målpunkt och mestadels rejäl motvind. 

– 2 minuter vila 

– 10 minuter 10”-20”. Som tidigare så var detta block det tuffaste, kanske för att det var i slutet, eller kanske för att det är all in på intervallerna, klarade 18 stavtag per intervall. 
Efter avklarade intervaller så hade jag 15 minuters min åkning hem. I en liten uppförsbacke så fick jag kramp i höger triceps, perfekt, då vet jag att jag kommit åt helt rätt muskler!! Enligt min Polar-klocka så var jag ute i totalt 2,05 h, åkte 35,3 kilometer och plockade 360 meter. Här är pulskurvan från passet:

http://www.adamsteen.se/
Previous articleGym-morgon med stakning
Next articleNew bike day!

Related Articles

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

När man inte tränar

Tjenare bloggvänner! Något som är väldigt populärt är ju att spela på internet. Det kan handla om olika onlinecasinon, slotsspel, poker, och liknande. De gånger...

2 COMMENTS

  1. 85-mjölksyratröskel ungefär. Men det kan vara lite olika. Jag har svårt att komma upp i puls, speciellt stakning och när jag är sliten. Jag går på insats/intensitet/känsla. Och då blir det AIII, i min värld iaf 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe