Det svenska sömnexperimentet, med mera

Det svenska sömnexperimentet

Vi börjar med det mest aktuella. Inatt var det min tur att befinna mig i tortyrkammaren med Alfons. Under den senaste tiden med varannan natt med Alfons har gjort att jag från och till under de dagar som jag ska sova med honom gör att jag går och gruvar mig inför vad som komma skall. Ej optimalt för sömn redan där. Men vi har nu tagit tag i detta och försöker oss på en förändring. Igår kväll så lade vi honom igen i sin spjälsäng. Dessförinnan hade vi gjort kvällsrutinerna för Alfons, såsom bad, matning, tandborstning, påklädning av ny blöja och pyjamas. 
Efter att vi lagt honom i sin säng så sade vi godnatt och gick ut. Sedan krävdes det endast en vända in till honom efter cirka tre minuter, där lade vi ned honom i sängen igen och sade godnatt. Strax därefter så började gnällandet avta och efter åtta minuter somnade han. Helt otroligt. Vi gick och lade oss ganska tidigt både jag och Amanda, redan klockan 21 låg jag i sängen och somnade ganska snabbt därefter. Jag vaknade klockan 00,30 av att Alfons började gnälla. Jag tänkte nu att jag stålsätter mig från gnället, lugnar honom var femte minut genom att säga att det inte är någon fara och att han kan somna om. I 1,30 håller jag på med det, men gnället avtar ej, utan det blir till skrik. Följande halvtimme så lägger jag min hand på honom och försöker lugna honom på det sättet. Även det försöket var fruktlöst, så klockan 02,30 är vi båda klarvakna och jag tar då upp honom i sängen med mig. Gnället fortsätter i nästan en timme till, så jag bestämmer mig för att ge honom den sista slurken i ersättningsflaskan och då somnar han äntligen. Sedan så sover vi båda ända till klockan 07,20. Helt otroligt! 
Nu är tanken att fortsätta med denna plan i åtminstone en vecka, jag tror att det kommer bli bra. Den viktigaste grejen är att vi försöker få honom att inte äta under nattetid och på så sätt få honom att inte vakna under nätterna. 
Min klocka loggade åtta timmars sömn inatt i alla fall, trots att jag sov med Alfons. Det känns som en skänk från ovan kan jag lova er!
Bullätaren
Jag har ju varit duktig med maten en längre tid och hållit mig ifrån socker ganska bra under en längre tid. Igår så blev jag dock sugen på bullarna som Amanda bakat till Alfons kalas. Grejen med dessa bullar är att dom är sjukt goda, i smaken, men dom blev tyvärr lite torra. Så vi har ”provsmakat” några bullar tidigare. Igår så värmde jag upp ett gäng i micron och smällde i mig elva(!) stycken. Ni hör ju, dekadensen är ett faktum. Men vad fan, någon gång ibland så får man väl lyxa till det lite. Idag väntar det ju vilodag och fasta till kvällen. Sen måste jag hålla mig förhållandevis strikt vad gäller kosten under denna vecka, så att jag kan tighta till mig lite i kroppen inför helgens Vildmarksloppet. Det ska nog gå bra!
Träningssammanfattning
Det blev en bra träningsvecka som jag avslutade igår. Trots bara tio timmar så fick jag till en rad bra och hårda pass, perfekt! Dessutom så blev det totalt 60 kilometers promenad. Här är föregående veckas träningspass:


Denna vecka så blir det en variant av en stakvecka, men först vilodag!
http://www.adamsteen.se/
Previous articleLyft vikter och spurtat
Next articleVardagslyx

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

2 COMMENTS

  1. ojoj dessa småbarn och sömn:-) detta fungerade på våran.
    var troligtvis väldigt hungrig så mer välling gjorde henne lugnare.
    Vi tog bort ena sidan på spjälsängen och ställde mot våran Då blev nattandet betydligt enklare var som om spjälsängens ribbor var en "ond" plats att vara på.
    Femminutersmetoden fungerade asdåligt. Klart barnet somnar till slut om det får skrika sig utmattad 🙂

    Tror mig minnas oxå att nattmattande (en gång) pågick ett tag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe