En bra löpinsats på Vasakvartetten!


Hej idrotts- och Sverigevänner! 

Det där gick enligt planen och nästan lite över förväntan. Tanken var att gå ut lagom och sedan försöka hålla det så länge det går. Släppa på utför, trycka på platten och hålla igen uppför. Det gick bra faktiskt! Det är rätt skönt att springa lite längre och hålla sig omkring fyraminutersfart och på tröskeln. Jag tror jag skulle kunna bli rätt skaplig på att springa lite längre om jag gav det lite mer tid, tror också att jag skulle klara under två timmar på Lidingöloppet en bra dag, hade jag fortsatt drygt fem kilometer till idag så hade jag klarat under två åtminstone. Som sagt är fyraminutersfart rätt behagligt, men ökar jag farten ner emot 3,30-3,40 så blir det genast mycket mer slitsamt. 
Första kilometerna är mycket utför och jag passerade fem kilometer på 17,37 tämligen oberörd. Därefter blir det lite mer kuperat och farten låg kring fyra minuter per kilometer. Vid Oxberg efter 15 kilometer passerade jag på 57,22, en bra tid för att ändå hålla igen något, under en minut från min bästa tid mellan Evertsberg och Oxberg! Det var bra löparväder,fint underlag och riktigt roligt att springa idag! Jag fick smak igen på att springa långt, jag har ju inte sprungit ett löpsteg sedan i söndags när jag sprang ett halvmaraton med Amanda
Här är lite siffror från dagens lopp: 

Jag startade på tionde plats och tog oss upp på sjätte, det var inte fy skam. Han som vann sträckan sprang på 1,22,16, men det är den trefaldige Lidingöloppetvinmaren Japhet Kourir, så jag är inte alltför missnöjd över det! 
Skorna jag sprang i idag var mina Icebug Acceleritas 6  en riktigt bra sko för ändamålet, i klass med mina Inov 8 X-talon 212, men något lättare.
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe