Stakmaran

Är det stakvecka så är det stakvecka. Men jag ska ju tävla imorgon, långt dessutom. 24 kilometer löpning på klassisk Vasaloppsmark mellan Evertsberg och Hökberg. Det längsta jag tidigare tävlat är 18 kilometer på Träflasklöpet i Sundborn vid två tillfällen. 
För att ”lyxa” till det lite idag så körde jag på lite lättare rullmotstånd med fyrorna fram och treor bak, det blir en viss skillnad ändå, mot att ha dom vice versa, vilket jag tränat mestadels på under den senaste tiden. Förutom lättare rull så hade jag även mojito-sportdryck i vätskebältet, det för att försäkra mig om att inte gå tom. 
Jag körde en fin vända idag över Norr Amsberg, Vallmora, Aspeboda och Ornäs:

Under turens gång fick jag smaka på rejäla vindar och en riktigt störtskur i mitten av passet. Sedan slutade det regna och jag hann faktiskt torka upp helt innan jag kom hem. 
Försökte rulla på i skaplig takt hela tiden, utan att belasta för mycket på muskler och flås. Det hela slutade med 2,30 timmar, 43,4 kilometer, 250 höjdmeter, snittpuls på 110 och en snitthastighet på 17,3 km/h. Det kändes okej i kroppen!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe