Två timmar rätt in i väggen!

En av mina bättre saker som konditionsidrottare är att jag ytterst sällan väggar, alltså går mig tom på energi och ork. En gång jag kommer ihåg i modern tid är för två år sedan när jag precis börjat jobba igen efter en ledig sommar och fick smaka på en rejäl vägg  Jag tror att omställningen från ledig till jobb kan få mig att bli dränerad på energi, jag är nog inte ensam vad gäller det. 
Idag har jag ätit bra med frukost (chiapudding + ägg), lunch i skolan (fiskgratäng, rödbetor och potatis) och mellanmål (chiapudding igen) precis innan träningspasset. Jag var aldrig hungrig heller under passet, men orken fanns inte där alls, det kände jag ritkigt tidigt. Tanken var att (i mina mått mätt) köra lite snabbare på detta tvåtimmarspass, kanske uppåt 17 km/h i snitt på mina Elpex med fyror bak och treor fram. Det blev inte så. Kraften fanns inte där i musklerna idag, troligen sliten från gårdagens långa tröskeldrag  men även träningsvärk från söndagens styrka med spurter. Dessa två pass i kombination med lite halvkass sömn och dålig dagsform är nog svaren på varför känslan idag kort och gott var röv. I och med att det sällan känns såhär dåligt så var jag egentligen knappt less, irriterad eller arg. Jag var mest plågad och orolig om jag ens skulle ta mig hem. I backarna stod jag nästan helt still. Kraftlös är bara förnamnet. 
Något jag märkt när jag är lite tröttare är att stavspetsarna slinter mycket mer än när jag är piggare, eller så noterar man det mer när man är trött?! 
Jag tog mig i alla fall hem, åkte totalt två timmar, 31,5 kilometer och klättrade 310 höjdmeter. Snittpulsen landade på 103.. Sopslut vinglade jag in på gräsmattan med rullskidorna på, plockade två äpplen och ett päron från våra träd som jag satte i mig direkt. Under den sista halvtimmen av passet så kollade jag frenetiskt efter lämpliga äppelträd att palla ifrån, med hittade inget. 
Hoppas och tror på bättre känsla imorgon igen. Fan, det här jobbandet är inte bra för mig alltså. Jag blir tröttare, mer irriterad, förlorar fritid + träningstid och förlorar ju nästan pengar på att vara där. Tur i alla fall att jag cyklar dit, hade jag tagit bilen så hade jag då gått back alla gånger. Måste ta tag i den situationen i sinom tid alltså. Men jobbet är rätt bra ändå, fritt, bra kollegor och rätt kul. Plus att jag får en massa ledigt över loven. Hellre det än att jobba 7-16 varje dag. Allt har sina för- och nackdelar. 
Nu ska jag försöka vältra mig i säng snart och imorgon siktar vi på en bättre dag!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Fem intervallpass denna vecka!

Tjena! Ja, fem bra intervallpass på en vecka, det är inte alltid sådant händer. Idag fick jag till ett pass som faktiskt kändes ganska så...

Stakning i tröja(!)

En ganska ovanlig syn att se mig i tröja på denna tiden av året. Men med risk för regn så ville jag ej chansa. Ytterligare...

43 stakintervaller

Det var väl ett massivt stakande för min del. Det kändes idag vill jag lova. Ingen pigg kropp direkt. Blev ju lite lätt rökt...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe