60 minuter tröskelstak i blöt nysnö med min bror


Tjenixen kamrater.

Idag hade jag sällskap på mitt träningspass, inte bara av ett ihärdigt nollgradigt snöande, utan även av min bror Jonatan. Jag har ju försökt genom åren att få med mig honom på en del träningspass och även förmått honom att få till lite mer kontinuitet samt hårda pass i träningen. Mina försök har i mångt och mycket varit fruktlösa, men ändå har han lyckats åkt skapligt från och till, så han måste ju ha lite talang ändå. Det är nog många i vasaloppsled 2-3 som tränar betydligt mer än honom. Idag så tycker jag ändå att han var rätt stark, några hårda skidpass till så borde det gå ännu bättre. Han kunde hänga med mig på något varv då och då, däremellan tog han det lite lugnare, bra upplägg ändå för båda. 
Efter en uppvärmning på 15 minuter så drog vi igång med dagens uppgift: 60 minuter tröskel med 10 impulser (12 maximala stavtag var sjätte minut). Det var ganska så tungfört i den blöta nysnön och jag hade mer än gärna haft nypulvrade skidor idag. Trots att föret var ganska tungt och att min puls inte var jättehög så gick det ändå helt okej idag och jag tyckte det kändes stabilt. Nu har jag nog nästan fått till närmare 15 sådana här pass under försäsongen, det tror jag ändå har gett resultat!
Siffrorna från 60 minutersdraget blev som följer: 20,15 kilometer, 340 höjdmeter, 163 snittpuls och 174 maxpuls. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe