92 varv och 30 impulser

Medan alla andra i världen som satsar på långlopp befinner sig i Livigno och spammar sönder mitt Instagram-feed med halvsteekiga selfies så befinner sig undertecknad på hemmaplan, (bara att acceptera läget när jag är för dålig och oomtyckt för att få vara med i något team). Först krävs det att jag jobbar så alla arbetsskygga kan gå lediga och därefter så får jag snurra runt, runt på en 330 meter lång slinga. Glamouröst. Lägg därtill att jag strypt alla möjligheter till små belöningar i form av en liten kaka, godispåse, snus, eller annat. Allt det till trots så går jag ändå inte ner i vikt. Då kanske ni kan förstå att jag är lite bitter, men när jag läser inledningen till detta inlägg så märker jag att jag framstår mycket mer bitter än vad jag i verkligheten är. På tal om bitterhet så har jag gjort en egen empirisk studie och kommit fram till en slutsats om att ”mat-tanter” kan vara några av de bittraste arbetsgrupper vi har här i samhället. 
Nåja, ni kanske ville läsa om mitt skatepass. Det hela gick faktiskt rätt bra och tiden gick ändå skapligt fort. Dels för att jag fick den liten pratstund och åktur med min kompis Adam Larsson och dels för att jag körde impulser. Upplägget på impulserna var att jag körde en impuls (20 maximala stavtag på treans växel), vilade 1,5 varv och upprepade det totalt 10 gånger. Därefter åkte jag tio minuter i lugn takt och upprepade det hela ytterligare två gånger. Totalt alltså 30 impulser på de två timmarna (30,57 kilometer) jag åkte! Tyckte tekniken kändes bra och även kroppen, kul med lite skate emellanåt. 
När jag nästan var klar med åkningen så hade spårgubbarna kommit ut med två pistmaskiner som dom körde över snöhögarna i närheten, nu står det nog inte på fören spåret är cirka en kilometer långt. King!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe