Gym med löpning dit och hem

Välkomna åter kära läsare.

Denna vecka är det i när det kommer till träning en så kallad ”normalvecka”, jag varvar ju dom med stakveckor. Fokuset tidigare på dessa veckor var ju de två styrkepassen, nu är det endast ett styrkepass och två intervallpass, dessa tre utgör nyckelpassen och sedan fyller jag på med distanspass mestadels. 
Dagens pass blev en löpning till och från gymet på totalt 5,8 kilometer och 25 minuter, en bit under 4,30 min/km alltså. Det är den farten jag tänker att jag ska försöka hålla när jag springer till och från gymet nu framöver. För att det helt enkelt ska kallas löpning och för att jag inte ska tappa all löpform.  Sprang i mina Hoka napali, det var ganska halt på sina ställen, så det var lite läskigt. 
På gymet så körde jag följande:
Uppvärmingsövningar: komplexfemman två varv med sex reps per övning, 20 kilo första varvet och 30 kilo andra varvet. 
A) HCP (hang power clean, frivändning från knäna, nedersta bilden) Uppvärmning  10 x 30 kilo – 6 x 40 kilo . 4 x 50 kilo. Sedan 5×3 stycken @ 62,5 kilo, start varannan minut

B) Uppvärmning front squats (översta två bilder) 10 x 30 kilo – 6 x 40 kilo – 4 x 50 kilo. Sedan 3 varv med följande: Front squats 5 x 55 kilo (3 sekunder ned, 3 sekunder nere i botten) + 5 upphopp på en bänk + 6 chins L-sit (3 sekunder paus med hakan över stång). Start var tredje minut.

C) Tre varv av följande: 10 TRX-rodd, 10 ball slam (stakkast med medicinboll, 12 kilo), 10 bicepscurl-axelpress med 10 kilos-hantlar (tänk omvänd stakrörelse). Start var tredje minut. 

D) 5 x 3 minuter av detta rullande: 6 armhävningar – 8 kettlebellsswingar (24 kilo) – 12 stycken beendrag på yogaboll (armar i högsta läget vid armhävning, ben på bollen in och ut, magövning). Jag hann cirka tre varv per treminutare. En minuts vila emellan.

Detta program kanske inte verkar så jobbigt, men det känns på kan jag lova, ni får gärna testa! Det blir en lite annorlunda trötthet mot mina tidigare mer maxbetonade program. Kul med variation.

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

2 COMMENTS

  1. Ja lit mr åt det hållet skull man väl kunna säga. I min träningsdagbok så anger jag passet som en fjärdedel av: stabilitetstyrka, uthållighetsstyrka, maxstyrka och hypertrofi (muskelbyggande). Vad som är rätt eller inte vet jag ej 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe