Hur man lyckas med en ekonomisk jul

Äntligen är vintern här och i Borlänge brukar vintern inte göra mig besviken. Jag har redan hunnit ta mig ut och njutit av snön (och solen). Det är väl ändå få förunnat att bo i en sån härlig stad i ett sånt härligt land där snön lyser upp den annars mörka dagen. Ännu en härlig aspekt så här års är att julen tippar fram runt hörnet. Julmat, julklappar och självklart massa härlig skidåkning i krokarna. Men ibland är det inte bara guld och gröna julgranar. 
Visste ni att julen inte behöver vara så storslagen som den är i filmerna? Skämt åsido verkar det faktiskt som att julen blir allt större och större för varje år. Jag älskar vintern och närheten som kommer med kylan men högtider som denna blir ibland lite för ekonomiskt tärande. Det är något som jag har tänkt på i ett tag. Min fråga är egentligen, vad skulle du säga om jag hade några tips som jag fått från Consector.se på att dra ned denna överkonsumtion? Så vi kan göra den till vad den ska handla om – nära och kära.
● När det kommer till julmaten så behöver du inte köpa mer än vad du äter. Detta kan spara dig stora mängder och det hjälper miljön samtidigt. Om det är så att du får en del över kan du antingen frysa in det eller ge maten till någon som behöver. 
 ● Kom överens om en summa som ska läggas per person. En budget gör allt mycket lättare, speciellt om du köper åt flera. 
● Håll koll på räkningar om du ska handla mot faktura. De måste oftast betalas tidigare än man tror. 
 ● Eftersom julen handlar om att vara med de du uppskattar är det ett perfekt tillfälle att hänga hemma. Spela brädspel och streama dina favoritserier om och om igen. Däremellan ska du självklart träna men gör det gärna med någon du gillar!

Årets julklapp – som en klapp på axeln 

Visste ni att årets julklapp är det återvunna plagget? Än så länge kan vi ändå säga att vi har kommit ganska långt såhär 2018. Det är en väldigt fin tanke. Inte minst i idrottsvärlden där mycket konsumeras, eller som jag vill mena; investeras. Därför säljer jag mina gamla prylar här på hemsidan, i hopp om att någon annan ändå kan få nytta av mitt gamla skräp och skrot. Många mil kan få fler mil, liksom ett återvunnet plagg. Detta är det absolut bästa nu inför julen. Många vill kanske ha nya skidor, men åker inte tillräckligt ofta för att det ska vara värt att köpa sprillans nya. Köp gamla, det funkar minst lika bra om man inte åker varje dag. En gammal tröja kan också användas i åratal framöver. Lär av varandra och hjälp jorden att gå runt – på så vis kan vi njuta av den ännu längre. Vår fantastiska planet och dess naturresurser. Härligt med vinter, eller hur?
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

Äntligen klassiskt!

Hej! Premiärerna för året duggar tätt. Idag var det träningsårets första klassiska pass. Visst, stakning hör ju såklart till den klassiska stilen också, även om...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe