Fem mil stakning

Det är förjäkla fint på Lugnet ändå. Jag tänker att då jag annars kör bil så sällan och ändå är ledig så är det lika bra att passa på att träna på Lugnet. Jag vet ju hur besviken jag brukar bli när jag kommer upp till Bergebo och ser de bedrövliga förhållandena där, dessutom har jag läst i rapporterna på skidspår.se att det inte varit bra spår där uppe. 
Idag så gjorde jag ett nytt försök att staka fem mil på under tre timmar och denna gång gick det bättre. Till en början så var det lättfört och ganska isigt i spåren, men lite drygt halvvägs så blev det väldigt tungfört, så jag ställde mig bredvid spåren för att kunna åka på den isiga hinnan som fanns kvar där. 
Det blev ett bra och välbehövligt pass där jag håller en intensitet kring AII ungefär (en variant av snabbdistans), men pulsen ligger i AI ändå (125 medel, 145 max), skillnaden mot vanlig distans är väl att jag kör lite hårdare uppför och på platten, samt kryper ihop riktigt utför. Inget riktigt lojtempo någongång. Trött blir jag hur som helst. Dessutom så kände jag av lite i kroppen från framförallt gårdagens tuffa intervallpass. 
Två saker jag idag åkte runt och var irriterad på, men som jag alltid stör mig på är följande:
1: Superhurtbullar som ska lägga sig i rygg. Oftast någon led 4-5-åkare på Vasaloppet som givetvis BARA stakar och gärna med stora Rex-trugor. Det spelar ingen roll var, när eller hur jag åker, är det en sådan åkare där på spåret så lyckas jag ALLTID få denne i rygg. Någonting som gör mig TOKIG. Jag vet att det är barnsligt och psykbeteende, men likväl så blir jag vansinnig av det. 
2: Folk som inte kan åka skidor, men som ändå ska ge sig ut i de mest kuperade spåren och då ploga sönder underlaget och vara i vägen. Dessa personer åker gärna med kläder som är så långt ifrån funktionskläder som möjligt. Dessutom så är dom helt oförmögna med att ta in omgivningen och är inte sällan en fara både för sig själv och oss andra i spåren. Jag kan köpa att man inte är en duktig skidåkare, men då kanske man kan försöka hålla sig undan och träna på balansen på ställen med mindre kupering. 
Nu har jag surat klart. 
Jag skramlade ihop 2,56 timmar, 50,2 kilometer och 1120 höjdmeter idag i alla fall. Perfekt!

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Korta löpbandsintervaller

Sådär, klar med träning för idag och vilodag imorgon. Tjoho! Dagens andra pass blev givetvis löpband. Inga konstigheter med upp- och nedvarvning: 5 minuter @...

Gör om din cykel till en elcykel med denna enkla lösning

Hur många gånger har inte du gått ut genom dörren på morgonen, och med sänkt blick gått på tå förbi din trofasta gamla cykel?...

30 min tröskel på skierg

En aning märkt av gårdagens styrka, så valde jag att idag köra i ett par 2XU-tights. Tidigare körde jag ofta i kompressionsstrumpor på alla...

4 COMMENTS

  1. Åkare som lägger sig precis i rygg när man tränar ÄR det värsta som finns. Håller vi samma tempo? Lägg dig 10-15 meter bakom istället för kloss i rygg och stör!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
321SubscribersSubscribe