20 x 60”-60” löpintervaller

Förutom Simon Andersson så hade jag även äran att få träna med Johannes Hases idag. Dessa två killar är ju bra nog bättre än mig att springa, dom var om jag minns rätt 5-7 minuter före mig på Lidingöloppet. Så jag hade inga större förhoppningar om att kunna gå med dom idag. 
Vi värmde upp en sväng och sedan var det dags för dagens intervaller: 20 x 60” – 60”, farten på intervallerna var omkring 3,07 – 2,50 min/km och eventuellt lite snabbare. Farten i vilan var någonstans omkring 4,30 min/km, till jogg. Det kändes rätt bra till en början, sedan blev det allt jobbigare, inte så konstigt kanske. Jag kunde hänga med dom i 13-14 intervaller ungefär, sedan så blev jag lite tröttare och dessa herrar ökade en aning. Men jag är ändå rätt nöjd med känslan och insatsen. Första intervallpasset utomhus och dessutom rätt trötta ben sedan löpbandspasset i förrgår. 
Jag tog en mellantid när vi startade den första intervallen och en när den sista intervallen var slut. På detta block på 39 minuter så hann jag 10,06 kilometer (3,53 min/km i snittfart), 172 i snittpuls och 185 i maxpuls. Bra genomkörare för benen och löpningen!! 
Jag sprang i mina Hoka Napali  dom är bra dämpade utan att vara svampiga och även lätta. Dessutom så tycker jag dom svarar bra även i högre farter. Dock inte som Tracer 2, men den är i sin tur inte lika bra dämpad. 
Nu efteråt så värker det i mina vader, så nu ska jag försöka vila från löpning någon dag. Sedan hoppas jag att mina ben är i fas för att springa fort. Det känns som att jag är lite bättre rustad för löpning vid denna tid på året, om jag jämför med tidigare år. Det gäller bara att jag inte blir för ivrig nu, är lite orolig för att skada mig. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe