Styrkepass och spurter

Tjenixen.

Har betat av ett nytt styrkepass. Som vanligt så framkallar ju dessa pass en lätt ångestfylld känsla innan, en känsla som sedan mynnar ut i stress då jag aldrig blir klar och mot slutet av passet infinner sig sedan en skön trötthet. En mix av känslor med andra ord. Då jag tidigare denna försäsong har kört två pass med 12:or och två pass med 10:or, så var det idag dags för det första av två pass med 8:or. 
Först så stakade jag i sakta gemak på mina Elpexfyror ner till gymet. Jag tycker fortsatt att fyrorna rullar rätt lätt, kanske för att jag är van vid att åka med motsvarande rull, men ska jag jämföra med skidföret i vinter så rullar fyrorna betydligt snabbare än de flesta dagar i skidspåret. Men tanken är ändå att jag kommer lägga in något pass på treorna också framöver, för att få variation i träningen och för att det blir en ny grej mot de senaste åren. Annars går tankarna just nu mest runt, runt kring det här med att jag känner mig så långt efter i träningen och att jag inte fått till några bra pass. Men kanske är det bara lite bekvämlighet som gjort att jag inte är igång till 100, får jag bara vara frisk nu och få till lite intervaller på rullskidor, varva det med löpintervaller och sen min styrka så tror jag att det blir bra. Egentligen så tror jag att bara jag håller igång hyfsat så ligger jag kvar på den nivån jag haft, oavsett hur bra eller dåligt det gått i försäsongsträningen. Det är i alla fall min erfarenhet. Nu pratar jag utifrån mig själv och med tanke på hur länge jag hållit på. Mycket ligger nog i det mentala här. Men nu har jag dragit iväg på ett rejält sidospår. Åter till träningen. 
Efter uppvärmningen på rullskidorna som tog ganska exakt tio minuter så brände jag av följande på gymet:
Marklyft (uppvärmning: 10 x 80, 6 x 90, 4 x 110 kilo) 3 x 8 @ 120 kilo
Knäböj (10 x 50, 6 x 60, 4 x 80 kilo) 3 x 8 @ 90 kilo
Frivändningar (10 x 40, 6 x 50, 4 x 60 kilo) 3 x 8 @ 65 kilo

Chins 10 x 10, start varje minut 

TRX, fyra övningar med fokus på bål och stakning. Testade bland annat en ny övning:

Den första övningen i filmen körde jag 3 x 10 på, detta var första gången jag testade den, inspirerad av Jens Burman från hans vlogg (min favoritblogg att följa) och Jimmie Johnsson från hans Instagram. Den andra övningen på filmen är armhävningar + bendrag, där kör jag 3 x 8. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: TRX (eller redcord) är fantastiska redskap för i princip alla idrottare! När jag var klar på gymet efter en evighet så blev det totalt 30 minuter (8,3 kilometer) stakning ytterligare. På den tiden så körde jag 10 spurter á 25 stavtag. Ett bra pass helt enkelt!

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe