Tufft pass med löpband och styrka. Gick det bra tro?!

Efter att ha varit nere i dödsriket med Hades och vänt, med bedrövlig känsla, vilodagar, tröttheten från helvetet och andra åkommor så var det idag dags för ett test av kroppen. Jag gick runt i hemmet och våndades hela dagen inför passet: 
– Hade jag inte lite ont i halsen? 
– Skulle jag inte vila idag ändå, jag var ju trött från styrkan igår? 
– Fan, gör det inte lite ont i hälsenan, vaden, knät? 
– Men usch vad trött jag är, det här kommer aldrig gå. Nej, jag testar på en lägre nivå på bandet än vad jag tänkt. 
Det rullade på en del orosmoln, som ni kanske kan se ovan. När det sedan var dags för träning så svalde jag två stycken 200 mg koffeintabletter för att få fart på hjärtat och sedan satte jag av med apostlahästarna ner till gymet. Löpningen dit blev ganska exakt 11 minuter i 4,12 min/km-tempo. Det kändes faktiskt rätt bra, eller okej åtminstone. Stod utanför lokalen en stund, nervös-stretchade och tänjde lite. Gick in, tog ett litet toabesök bara för att. Därefter tog jag de cirka 20 ångestladdade trappstegen upp till gymet och gick med något osäkra steg fram till löpbandet. Jag knöt på mig mina Hoka Tracer 2 (dessa skor är riktigt fina alltså, och funkade klockrent att springa löpbandsintervaller i) som jag inte använt sedan Lidingöloppet i höstas, startade bandet och sedan körde jag igång mina intervaller:

– 10 min @ 18,5 km/h, 1%, 170 snittpuls

4 min vila

– 2 x 5 min @ 19 km/h, 1%, 173 och 177 snittpuls

2,30 min vila mellan femmorna och efter sista femman

– 3 x 3,20 min @ 19,3 km/h, 1%, 175 snittpuls på alla(!)

2,35, 2,50, och 2 min vila

– 1,40 min @ 10,5 km/h, 15%, 163 snittpuls

1 min vila

– 1,40 min @ 12 km/h, 10,5%, 170 snittpuls

1,30 min vila

– 1,40 min @ 16 km/h, 5,5%, 164 snittpuls

Jag tyckte det kändes väldigt kontrollerat och bra till en början idag. Blev rejält trött på den första 3,20 min-intervallen, vaknade till lite igen på de andra två och blev sedan sjukt stum på de sista kortare uppförsintervallerna. Inför den sista 3,20 min-intervallen så insåg jag att jag skulle klara det och känslan var en obeskrivlig lättnad, samt glädje. Man kan äta gott, dricka gott, vila, må bra på många sätt. Men att ta sig igenom hårda träningspass på ett sätt man planerat innan är oslagbart! Trots att jag var helt slut efter sista intervallen så var lyckan att känna att jag är tillbaka igen sjukt skön!! Nu tänker jag att jag kan låta mig ta en vilodag under veckan och köra lite på känsla, då det blivit två tuffa dagar i rad med träning. Det blir även Ludvika stadslopp, 10 kilometer löpning på lördag. 

Efter intervallerna så betade jag av de styrkeövningar jag hade kvar för veckan också:

Bänkpress: 10×50 – 6×60 – 4×70 + 3×10 @ 67,5 kilo

Lutande rodd: 10×30 – 6×40 – 4×50 + 3×10 @ 52,5

TRX: övning 2, 5, 6 och rodd (övningar från mitt gamla program som jag länkat otaliga gånger).

När styrkan var klar så bestämde jag mig för att springa hem i en hög ”flytfart”, där jag försökte springa fort utan att ta i alltför mycket. Det slutade med 10,05 minuter i 3,50 min/km-fart. Snyggt! 

Hela passet avslutades sedan med totalt 400 tåhävningar!

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

En stabil femmil

Hej hej! Dagarna rullar på och timmarna rullar in. Nu stängdes denna träningsvecka med en stakvända till Falun och tillbaka: På vägen till Falun åkte jag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe