60 min tröskel @ 24 km/h!

Med en sådan rubrik så tror ni väl nästan att jag gått och blivit skåning?! Skillnaden då är väl att det stått ”60 min lätt AI @ 24 km/h!”. 
Dagens pass blev riktigt bra, både genomförandet och känslan var nästan så bra som jag kan förvänta mig. Så jag är supernöjd. Måste väl direkt säga att jag idag åkte på mina Elpex 3:or och inte 4:orna, så jag är långt ifrån omänsklig. Anledningen till att jag valde treor är dels att jag vill få lite speed emellanåt, men framförallt för att jag var sliten muskulärt sedan gårdagens gympass. Jag måste säga att jag blir mer och mer positivt inställd till att köra på lättare rull också! 
Såhär var upplägget idag:
Uppvärmning: 36 minuter, 10,75 kilometer. Åkte hemifrån och ut till Riksväg 293, till Brusalabacken. 
60 min tröskel: 24,08 km, 210 höjdmeter, 215 fallmeter, 171 snittpuls, 183 maxpuls. Jag startade med en impuls (12 stavtag maxinsats) och körde sedan en var sjätte minut. Här är rutten:

Startade typ i Botten av Brusalabacken, åkte igenom Vallmora och ut till Smedsbo. Fortsatte på cykelbanan längs riksväg 293 (dödens motvind hela vägen tills jag vände), vände efter cirka 35,30 minuter i Morbygden (strax innan Gamla Berget i Falun). Därefter åkte jag raga vägen på 293:an till Brusala och sedan vänster in mot Kvarnsveden. Gick i mål strax efter den gamla enkelriktade bron i närheten av pappersbruket. 

Tyckte det kändes bra hela vägen och hade inga direkta svackor. Det var galet varmt och egentligen skulle jag kanske haft ett vätskesystem + sportdryck  Men det gick ändå helt okej att skippa drickan under intervallen. Hade det varit längre än en timme så tror jag att jag hade behövt vätska. 
”Nedvarvning”: När jag var klar med intervallen så insåg jag att jag hade bråttom hem. Amanda skulle iväg med en kompis, så det var bara att dricka en slurk och sedan gasa på hemåt i ganska hård takt, tur att jag hade någorlunda bra vindar. Det slutade med 25,11 minuter, 9,26 kilometer, 22,1 km/h snittfart och 163 i snittpuls. Ansträngningen var något lägre än vad pulsen visar, men jag tror att jag hade tappat lite i vätska, vilket gjorde pulsen något högre. 
Bra oss hur som helst. Totalt fick jag ihop 44 kilometer på de 2,01 timmarna jag var ute! 
Imorgon är tanken att jag ska köra en riktig ”lång-Janne” på rullskidorna, kul. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

När man inte tränar

Tjenare bloggvänner! Något som är väldigt populärt är ju att spela på internet. Det kan handla om olika onlinecasinon, slotsspel, poker, och liknande. De gånger...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe