60 tuffa stakminuter, med impulser

Tjena!
Idag har jag fått slita vill jag lova, känslan var inte bra, men det fanns ändå någon form av tryck i åkningen och en hyfsad grundfart ändå. 
Jag värmde upp i 15 minuter, sedan brände jag av en 60 minuter lång intervall i högt tempo. Samma upplägg och samma bana som den 2:a juli. Banan är förhållandevis platt till en början ute på fälten omkring Lindan, sedan avslutar jag med en fyra kilometer lång (mer eller mindre ihållande) stigning upp till toppen av Skräddarbacken. Idag hann jag även över krönet och förbi elljusspåret en bit. Jag försökte minnas mellantider vid diverse punkter, men det visade sig att jag glömt i princip allt. Nu efteråt så ser jag via mina segment på Strava att jag till en början tappade mot den gången, men tog in och åkte ifrån mot slutet. Det var en skön känsla, men det satt långt inne! Jag brukar ju gilla värme, men idag var det fan sjukt varmt och slitsamt. Jag brukar inte dricka något under dessa 60 minuter, vilket jag inte heller gjorde idag, men det hade nog varit smart med vätskesystem och sportdryck. Efter avklarad intervall så var jag sjukt slut, hade tuppskinn och svettades som en galning. Avåkningen på 15 minuter var allt annat än trevlig.. 
Siffrorna från dagens intervall blev: 60 minuter prick, 21,27 kilometer, 195 höjdmeter, 130 fallmeter, 177 snittpuls, 186 maxpuls. Körde givetvis på mina Elpexfyror. Startade med en impuls och körde sedan tio till längs intervallen, var sjätte minut och 12 stavtag per spurt. Dessa jävlar gör riktigt ont, tanken är att försöka efterlikna tävlingar och ryck, men också en liten del för snabbheten. Jag håller samma fart innan och efter impulsen, så man får inte maska något, inte ens en sekund.
Efter passet så var jag sänkt ett tag, nästan svimfärdig. Men jag repade mig efter en stunds stillasittande + vatten med salt i. 
Nu har Amanda dragit iväg på rullskidorna mot vår sommarstuga. Jag ska äta lunch, packa med mig hela konkarongen och sedan hämta upp henne på vägen. 
Hörs, hej!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

När man inte tränar

Tjenare bloggvänner! Något som är väldigt populärt är ju att spela på internet. Det kan handla om olika onlinecasinon, slotsspel, poker, och liknande. De gånger...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe