Dödspass med stundtals bedRÖVlig känsla

Dödstrött efter ungefär halva passet.
Tjena.
Jag ljuger om jag säger att jag var peppad och sugen på dagens pass. Usch och fy alltså. 5,5 timmars sömn inatt, sliten sen länge och allmänt trött. Hade jag gett någon annan råd kring träning idag så hade jag sagt vila. Men det är svårt också, man vill så mycket, vill spänna bågen, vill försöka utvecklas, vill få in allting i livspusslet och så vidare. Jag försöker så gott jag kan, men den senaste tiden kanske jag har varit lite för hård mot mig själv om man räknar till allmänbelastningen. Men som jag tidigare nämnt så är planen att gå på veckan ut, sen får jag ge mig själv två dagars vila när jag börjar med jobbet på tisdag. Förhoppningsvis kommer energin tillbaka igen och jag blir åter i hyfsat slag. Ändå rätt trist att känslan är så bedrövlig nu, medan jag i våras tyckte löpningen fungerade kanon. Nåja, det kommer nog släppa och det var inte helt katastrof idag. Nog med gnäll, såhär körde jag idag på mitt ”multisportpass”:
– Löpning uppvärmning: 11,49 min, 2,02 km
– Löpning ”tröskel” (sprang på det jag kunde, utan att helt maxa), startade nere vid oss i Nygårdarna, sprang stig upp till Bjusan, grusväg ner tillbaka till oss och sedan asfalt ner till gymet vid Maserhallen. 50,00 minuter, 12,60 kilometer, 167 snittpuls, 174 maxpuls, 150 höjdmeter, 150 fallmeter, 3,57 min/km snittfart. 
På stigdelen hade jag följande siffror: 22,10 min, 5,19 km, 130 höjdmeter, 20 fallmeter, 4,17 min/km
På grus- och asfaltsdelen: 27,50 min, 7,42 km, 15 höjdmeter, 125 fallmeter, 3,45 min/km
– Löpbandsintervaller: 2 x 5 min, 2,5 min vila. 
Första femman: 19,3 km/h, 1% lutning (sista 30 sek 2,5%), 165 snittpuls, 177 maxpuls
Andra femman: 9,5 km/h, 15% lutning (sista 30 sek 10 km/h), 169 snittpuls, 178 maxpuls 
Det blev en ganska lång vila mellan den långa tröskeln och löpbandet. Löpbandet kändes ändå rätt hyfsat bra, vilket var glädjande. Nu återstod bara styrkan och löpning hem:
– Bänkpress: (uppvärmning 10 x 55 – 6 x 65 – 4 x 75 kilo) 4 x 6 @ 75 kilo
– Lutande rodd: (uppvärmning 10 x 40 – 6 x 50 – 4 x 60 kilo) 4 x 6 @ 62,5 kilo
– TRX, 4 övningar, 3 set, 12-18 reps
– Löpning hem: 11,44 min, 3,00 km
– 300 tåhävningar
Sprang i mina Hoka Napali idag, inte det minsta optimalt på stigen, men som vanligt perfekt på grus och asfalt. Bra pass ändå till slut, skönt att jag betade mig igenom det jag skulle göra. 
Väl hemma så kunde jag se klart cykelvasa-sändningen och se Emil Lindgren äntligen få ta hem sin första seger i Cykelvasan 2019. Det blev jag glad för och tycker han är väl värd den segern. Stort grattis Emil! Resultat för cykelvasan 2019 hittar du här.
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Halvlång och halvtråkig distans

Tjena, Tjena, Foto-Micke hära! Idag slog jag nog nästan rekord i att komma iväg sent på en ledig dag. Det började med att jag la...

10 x 6 minuter, mot vädrets makter

Hej. Tänk att varenda träningspass är som ett krig numer. Först med att ta sig ut, bara det är tungt nog. Därefter ska vädret ständigt...

Morgonhets på löpbandet

Hej! Idag känner jag mig nöjd med mig själv. Inte bara nöjd med att jag genomfört ett träningspass, utan också för att jag gick upp...

2 COMMENTS

  1. Simon vann Stöten Run idag. Grattis till Simon starkt sprungit på den kuperade banan.
    Men vad har han för rekord på 10k?? Såg att han sprang Blodomloppet i år på 31:40 vilket är grymt. Även imponerad av erat barnvagnsrace

  2. Ja, stämmer. Han hälsar och tackar för det 🙂 Den tiden är nog hans bästa vad jag vet. Tack för det, var mest han som imponerade dock, som vanligt 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe