Trea och nytt pers på Träflasklöpet!

Foton: Jimmie Johnsson

Tjena!

Det gick ju vägen ändå, trots en seg känsla innan. Men jag känner igen mönstret från förr och det har ju gått tidigare. Men att springa i typ tröskelfart funkar ju helt okej. 
Målet och planen för dagen var att springa ungefär som i fjol. Hade inga förhoppningar om att slå fjolårets tid, men se det gjorde jag! Jag hamnade ganska tidigt i en andraklunga med Linus Larsson och Hendrik Sjölund. Ettan Magnus Lindberg och tvåan Pontus Nordström segnade iväg tidigt. Jag drog hela tiden vår klunga, förutom mellan kilometer ett och två när Linus var uppe och körde på det mer stigliknande ställena. 
Jag hade lite tider i huvudet från fjolåret, men då min Polar Vantage V visar lite kortare än V800 så trodde jag att jag låg efter från fjolåret. Efter fem kilometer passerade jag på cirka 18,30 min, hade 18,18 förra året. Sedan flöt det på fint. Det var rejäl vind idag så mellan kilometer 6 och 8 ungefär blåste det stundtals storm, motvind. Jag försökte tänka att jag ständigt tränar i vind och att det nu borde passa mig. Jag fick då också en lucka bak och låg sedan resten av loppet ensam. I varvningen så hade jag 32,36 minuter på 8,88 kilometer (förra året 33,06). Fram tills dess så hade jag halvt mentalt gett upp och tänkte skylla den jag trodde dåliga tiden på vinden. Men när jag hade halvminuten bättre tid än i fjol så fick jag upp ångan och blev mer positiv. 
De flesta tre kilometrarna på varvet är rätt tungsprungna både till terräng och underlag. Jag tänkte bara att rulla på i lagom takt, ”vila” uppför och släppa på utför. Räknade ut att jag kunde tappa två minuter på andra varvet och ändå slå fjolårets tid. Tyckte jag kände mig stabilt pigg, även om det såklart var jobbigt. 
Hela det andra varvet rullade på fint och jag passerade 15 kilometer under 56 minuter, vilket för mig är bra., kanske bland det bästa jag gjort. Minns att jag hade 56,00 på Lidingöloppet i fjol. 
Med en kilometer kvar så märkte jag att jag med en snabb avslutning kunde gå under 1,06. Det gick dock inte vägen, men jag rullade in på 1,06,02. Nöjd med det! Benen kändes okej och vaderna var det inga problem med, det får jag vara glad över. Andra varvet gick på 33,26 min på 8,93 km (34,12 förra året).
Sprang i mina Tracer 2, dessa sprang jag även Lidingöloppet med i fjol och tänker även springa med dom i år! Fin och skön sko. Pulsbandet dog givetvis på min Polar-klocka, så inga tillförlitliga pulsvärden, skitgrejer. Längtar efter min Garmin nu! 

Här är siffror från loppet:
 

http://www.adamsteen.se/
Previous articleTräflasklöpet idag
Next articleBedrövlig sömn

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe