Nöjd 9:a i tufft startfält!

Premiären i box och ett riktigt fint kvitto på att jag är på rätt väg! Jag är sjukt nöjd med dagen och insatsen. 
I starten blev det lite småhets, men jag kom fram fint och hängde med täten i nästan tre av 15 varv. Att jag släppte de sex framför mig var helt enkelt att jag blev ifrånåkt. Här var jag rädd att jag skulle bli ett rundningsmärke, men kroppen var fortsatt alert och jag hamnade i en andraklunga tillsammans med Jimmie Johnsson. Vi hade ett fint samarbete och likvärdiga skidor under hela loppet. 
Kroppen min var pigg, tekniken kändes okej och jag hade aldrig några djupa svackor under loppet. Kul! Efter tio varv så började jag få lite kramp i höger triceps, men det hindrade mig inte nämnvärt. Med några varv kvar så kom Nils Persson ikapp mig och Jimmie så vi bildade en trio som hjälptes åt med dragjobbet. 
På sista varvet så försökte jag mig på ett ryck i långbacken med drygt en kilometer kvar, det resulterade tyvärr inte i annat än att jag blev trött och rökt inför spurten. Nåväl, jag var med in i rygg på herrarna framför mig och gled i mål som nöjd nia!
Ungefärlig resultatlista från mitt huvud:
1 Oskar Kardin 1,36,??
2 Max Novak
3 Øivind Moen Fjeld 
4 Andreas Holmberg
5 Emil Persson?
6 Tom Fahlén
7 Nils Persson
8 Jimmie Johnsson
9 Adam Steen 1,41,31
Kul kul, nu är det bara att blicka framåt och fortsätta jobba!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

6 COMMENTS

 1. Grym säsongsinledning Adam, kul att se:)
  Sedan du blev pappa känns det som kvaliten och intensiteten ökat i din träning samt att timmarna inte är lika viktiga. Är detta något du reflekterat över och tror du att många fokuserar allt för mycket på antalet timmar instället för kvaliten?

 2. Tack så mycket 🙂

  Precis så. Det har varit min plan och fokusering de senaste åren. Tanken är att jag endast ibland kör något långpass. Annars fokusera på bra och tuffare pass. Det på grund av min livssituation, men också för att jag är i den åldern att jag inte tror att jag behöver lika mycket timmar och att jag vill testa lite nya saker. Det här med mina dubbeltrösklar exempelvis kanske inte passar alla, men jag tycker det funkar bra för mig och det är som sagt kul att prova något nytt 🙂

 3. Tittar man till dina resultat den senaste tiden så verkar det vara ett koncept som passar dig bra, fortsätt så:)
  Jag tror överlag att fler bör tänka på det sättet. I min träningskrets är det väldigt stor fokus på just antalet timmar och inte vad som görs under dom timmarna. Jag själv har också minskat antal timmar iår och ändrat fokus. Nu kommer resultaten.

 4. Ja precis 🙂 Får hoppas på det!

  Okej, förstår. Är nog lätt hänt att det blir så har jag också märkt. Utmärkt. Försök ha ett syfte med nästan varje pass och fyll timmarna med bra saker. Det tror jag är bra!

 5. Men det finns ju en anledning till att världseliten i alla konditionsidrotter tränar 80-90 % lugn distansträning och 10-20 % hårdare pass. Det är ju inte direkt så att det är någon i eliten som kör 50/50…

  Tror inte ens Adam avviker jätte mkt från detta (har för mig jag läst ngt om Adams statistik i ngn post här över årsdata för ngt år sen). Dessutom har han ju en bra grund samt att bristen på tid blir en faktor.

  Det intressanta är ju hur applicerbart det är på en motionär. Har faktiskt hör att motionärer som springer runt 3 mil i veckan blir bättre med 80/20 ön med 60/40 eller 50/50. Finns forskning som stödjer det.

 6. Nej precis, du har alldeles rätt. Aktuell tid i AIII eller högre intensitet under detta träningsåret är 15%, så det stämmer. Nej det gör dom verkligen inte.

  Precis så. Stämmer bra och du har rätt 🙂

  Ja, så kan det säkert vara. Sen är det väl viktigt att tänka till kring sin träning och ha ett syfte med passen. Inte att träna timmar för tränandets skull, utan med tanke bakom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe