Craft Ski Marathon, 5 januari 2020

Tjenare!
En tävling som ligger mig varmt om hjärtat är Craft Ski Marathon i Orsa Grönklitt (tidigare Axa och med målet att köra på Lugnet i Falun). För egen del så har jag haft lite blandade resultat på loppet, vissa gånger har det gått bra, medan de två senaste åren har gått käpprätt åt fanders. Det är dock inte loppets fel. Bortser vi från dåliga resultat så är det ett fint lopp. 
Loppet arrangeras av min löparklubb Sågmyra SK tillsammans med min kompis och (gamla) träningskompis Martin Holmstrand. Banan brukar ofta vara fin och en ”riktig” långloppsbana med långa flacka partier, men även en del backar. Jag tycker banan passar alla åkare från motionär till elit. I Orsa Grönklitt så brukar dom också vara duktiga på att få till bra spår och fina förhållanden. Något som på vissa platser annars kan vara lite sådär. 
Då loppet ligger så pass tidigt på säsongen så brukar det ofta locka många åkare. Både duktiga elitåkare och mer motionsåkare. Det blir en härlig blandning. Loppet är det första i långloppscupen (Skistart Ski Challenge) och är i år även en så kallad ”challenger” till Visma Ski Classics. 
Jag tänker åka loppet, jag hoppas även du gör det!
_____
Tisdag och vilodag idag. Skönt efter tre dagar med tuffare träning. Nu hoppas jag kroppen återhämtar sig fint och att formen är på gång. Kommer försöka träna på så mycket jag kan under denna vecka och kanske även under jullovet. Det för att få en fin grund inför säsongen. Som det ser ut nu så blir det kanske ingen tävling innan Craft Ski Marathon den 5:e. Kanske någon träningstävling. Det visar sig. 
Några dagars jobb kvar innan julledigheten på fredag. Det ser jag fram emot. 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe