Löpband: 5×5’ tröskel och 3+2′ AIII+

Hejsan.

Jag har just betat av dagens första dubbeltröskel. Det börjar ju närma sig tävlingar, så jag har planerat in lite några intervaller i hårdare intensitet också. Förhoppningsvis kan jag få en fin form av det. Tanken är att jag under något pass lägger in 5-10 minuter av 30 över tröskel. Under säsongen sen så kanske jag också kör dubbeltröskel någon gång, men då beroende på form och så vidare kanske bara kör tröskel. Det visar sig längre fram. 
Dagens upplägg såg ut ungefär såhär:
– 5 minuter uppvärmning @ 15 km/h och 1% lutning

– 2 x 5 minuter @ 19 km/h och 1% lutning – snittpuls 161 och 166

– 2 x 5 minuter @ 15 km/h och 5% lutning – snittpuls 164 och 164

– 1 x 5 minuter @ 11,5 km/h och 10% lutning – snittpuls 165
Mellan alla dessa intervaller hade jag 1 minuts vila. Sedan vilade jag i 2 minuter innan jag drämde av de sista två intervallerna:
– 3 + 2 minuter @ 20 km/h och 1% lutning – snittpuls 170 och 169 
1 minuts vila mellan ovanstående intervaller också. Maxpulsen för passet blev 182 och nåddes i slutet av den sista intervallen.
Jag avslutade idag passet med 6 minuter i 5,00 min/km, det för att få en lite lugnare ursköljning av musklerna. 
Sprang sedvanligt i mina Hoka Napali 2.
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

2 COMMENTS

  1. En fråga. Hur bar du dig åt när du hade polar klocka att få fram tid i A3 pulszon för ett specifikt träningspass ? Den räknar ju i 5st zoner

  2. Antingen får man ju ställa in klockan efter sina specifika zoner. Men jag fyller inte i träningsdagboken efter klockan. Det tar lång tid för mig att komma upp i puls. Så kör jag exempelvis 10 x 4 minuter så är säkert endast hälften av dessa i ”rätt” pulszon. Så jag går efter det jag kört och inte efter klockan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe