Löpning och gymstyrka

Upphopp på bänk + step up-bänk
Goder afton. 
Nu är julafton inte många timmar bort hörni. I år har jag också sådan tur att den infaller på en vilodag. SkönT!
Men idag var det ingen vilodag, utan idag har det tränats styrka + löpning till och från gymet. Lite siffror och annat från detta pass följer här:
Löpning till gymet: 2,69 kilometer, 11,16 minuter, 4,11 min/km, 140 snittpuls
Löpning hem från gymet: 3,04 kilometer (något annan väg än dit, inte klockan som ballat ur), 12,43 minuter, 4,11 min/km, 148 snittpuls
Gymet:
A) Frivändningar från knäna: 10 x 40 – 6 x 50 – 4 x 55 kilo (uppvärmning)
– 5 x 4 frivändningar från knäna + stöt, 50 kilo, start varannan minut
B) Knäböj: 10 x 50 – 6 x 60 – 4 x 70 kilo (uppvärmning)
3 varv med: 
– 5 knäböj 75 kilo 
– 5 upphopp på bänk (bilderna ovan) 
– 6 chins L-sit
Start var tredje minut
C) Marklyft: 3 x 3 @ 140 kilo
Bänkpress: 3 x 3 @ 80 kilo
Lutande rodd: 3 x 3 @ 70 kilo
D) 3 varv med: 
– 10 TRX-rodd 
– 10 stakkast med medicinboll, 12 kilo 
– 10 bicepscurl-axelpress med hantlar, 10 kilo 
– 10 Borzovhopp 
Start var tredje minut
E) 5 varv utan vila med: 
– 10 armhävningar med klapp 
– 10 kettlebellsswing, 24 kilo 
– 10 ”toes to bar” 
5,11 minutter tog det. Prova gärna denna lilla trevliga aktivitet! Tog riktigt fint.
Nu har jag haft sex fina träningsdagar bakom mig, så det blir skönt med vilodag imorgon på självaste julafton. Kroppen kändes helt okej idag, så det var skönt. Nu framöver ska jag försöka komma i form också, utan att för den delen dra ner alltför mycket på träningen. Jag fick ju till en skapligt tuff vecka förra veckan med 13,25 timmar, det borde ju inte vara helt fel. Låter inte mycket i sammanhanget, speciellt när ”alla andra” ligger på veckor över 20 timmar och även jag själv gjorde det förr. Men jag måste ju se till helheten och inse att det aldrig kommer fungera för mig att träna så och då får jag försöka göra det bästa av situationen med den tid jag har. Som tur är vinner ju inte den med mest timmar heller. Jag tycker jag har gjort en fin övergång till att försöka få till ”bättre träning” och hårdare pass. Förhoppningsvis räcker det lika långt som det har gjort förr.
Hoppas ni får en fin kväll! 
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Skierg-PERS!!!

Såja Adam, där satt den! Smattrade in ett nytt prydligt pers på mitt ”härliga” 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1’-pass idag på Skiergen. Än kan gubben! Såhär var min kväll upplagd: Skierg...

Blandad tröskel + hårt

Yes, klar! Pass nummer två blev en ny variant. Som vanligt 10 minuter före och efter i sub 2,00-tempo, 2 x 20 snabba drag på...

3 x (5-3-2’) löpband

Hej där. Dagens första intervallpass är klart och det kändes bättre nu än på några dagar. Glädjande! Upplägg som följer: - 10 min uppvärmning @ 15 km/h,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe