3 x 10 min Skierg

Tjena folkens.

Dubbeltrökel idag igen. Kanske börjar bli lite tufft, men jag vill hålla i bra träning så länge jag kan in i säsongen nu. Efter denna dag blir det vila och sedan en lugnare vecka inför lördagens Moraloppet.
Dagens första intervaller var förlagda vid Skiergen, som ni kanske redan fattat. Körde åter ett pass där jag varierade motståndet lite, tänker att det kan vara bra för omväxlingens skull. Avslutade också varje intervall med 40 sekunder i hårdare tempo, utan att gå mig stum. 
Jag började med 5 minuter uppvärmning på motstånd 3, idag landade farten på 2,05 min/500m. Kände mig något sliten i musklerna och svårt att få upp pulsen, men det har ju blivit en del hårda pass den senaste tiden. 
Intervallerna kördes såhär:
1:a – 10 min @ 1,50,0 min/500m, 155 snittpuls, 166 maxpuls, motstånd 3

2:a – 10 min @ 1,48,9 min/500m, 159 snittpuls, 168 maxpuls, motstånd 6

3:e – 10 min @ 1,47,7 min/500m, 163 snittpuls, 175 maxpuls, motstånd 9 

Helt okej tider och känsla ändå, trots något slitna muskler. 
Avslutade med 5 minuter lugnt på motstånd 5 och 2,08-fart.
http://www.adamsteen.se/
Previous articleLåna pengar utan UC
Next article6 x 5 min löpband

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

2 COMMENTS

  1. Dum fråga kanske men; Hur ställer du inte intervallerna på PM5? Får du med uppvärmningen/nervärmning i samma "räknare"? Jag har får inte till det något bra när jag ex kör 10x500m då får de första tre intervallerna bli uppvärmning då jag inte hittar att det går att lägga in uppvärmning och nedkörning innan intervallpass.

  2. Hej. Såhär svarade jag på en tidigare kommentar: ” Hej. Det går att ställa in allt innan start, smidigast så tycker jag.

    När jag kör intervaller aller som dessa, vilka är lika långa så trycker jag bara på: nytt träningspass, intervaller, tid. Då fyller man i intervalltid och vilotid.

    Ibland kör jag lite olika stegar och då får man trycka: nytt träningspass, intervaller, växlande. Så går det att ställa in olika tider, distanser, osv.”

    Jag kör dock uppvärmning separat i ett eget pass så att säga på fri stakträning. Även nedvarvningen på samma. Sen programmerar jag intervallerna i ett eget pass. Ibland kan det också bli två pass intervaller, så gjorde jag förra veckan, först: 10 x 5 minuter och därefter 10 x 30”-30”.

    Hoppas du fick svar 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe