35 minuter i 3,20 min/km-fart! Fetast i världen också.

Hej på er kära läsare!
Fetast i världen 
Nu är det åt helvete vill jag lova. Jag måste vara ärlig med detta så jag får en spark i baken. Från julafton fram till igår har jag hållit mig från att äta godsaker och socker. Men jag har väl istället ätit rejäla portioner. Kanske delvis på grund av att jag tränat rätt hårt. 
Igår så bortsåg vi från sockerförbudet och köpte lösgodis som vi vräkte i oss. Märker när jag ska sova att jag mår lite sämre av att äta socker. 
Det första jag brukar göra när jag vaknar är att kolla nattens sömn, vilopuls och ”body battery”. Det gör jag i appen ”Garmin connect”. Body battery visar hur kroppen laddat under natten med hjälp av pulsklockan på något sätt. Funkar ändå skapligt. Maxvärdet är 100, vilket jag brukar ha rätt ofta på morgnarna. Idag visade den 44 och vilopulsen var typ 8-10 slag högre än vanligt. Jävla socker. 
Idag kör jag dubbeltröskel och på det första passet brukar jag köra på fastande mage. Dels för att undvika håll, men också för att det är så korta pass direkt på morgonen. Jag vägde mig efter passet och vågjäveln visade 75,7 kilo, sjuttiofem komma sju kilo!!! Inte undra på att det gått dåligt på slutet. Nu jävlar är det dags att bli smal igen. I och med att jag berättar detta så sätter jag lite press på mig själv och kan ta hjälp av det för att bekämpa mina grava viktproblem. Jag måste ta mig ner mot 70 nu, om det ska bli någon ordning. Usch. 
Träningen 
Jag var lite nervös inför dagens träningspass. Lite osäker på formen, trött och planen var att köra 30 minuter rakt av på 18 km/h (3,20 min/km). Har aldrig sprungit så fort, så länge förut. 
Jag började med att värma upp i fem minuter på 15 km/h och 1% lutning. Därefter velade jag ett tag om jag skulle köra 0, 0,5 eller 1% i lutning. Bestämde mig för att köra på 1% och sen fick det bära eller brista. Det bar, glädjande nog!! 
Planen var som sagt att köra 30 minuter rakt av, vilket blir 9 kilometer. Det rullade på fint och jag kände mig aldrig riktigt trött eller sliten. Så när jag närmade mig 30 minuter tänkte jag att jag fortsätter till 33,20, så jag får 10 kilometer. Men 33,20 är ju ganska ojämnt, så jag valde att fortsätta till 35 minuter och fick således in 10,5 kilometer. 
Snittpulsen under denna intervall blev 171 och maxpulsen 184. En klassisk tröskel+moms alltså. Fint att få en lite längre och hårdare körning nu när vi är i tävlingssäsong och snön lyser med sin frånvaro.
Efter intervallen vilade jag en minut, drack lite vatten och körde sedan fem minuter nedvärmning i 15 km/h och 1% lutning. 
Bra pass och kul att känslan var god!
I eftermiddag blir det Skierg. Tänkte först att jag bara kör 25 minuter effektiv intervalltid då, men jag är ju så det att jag måste nog köra 30..!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

8 COMMENTS

  1. Med den löpformen, några kg lättare och ett par Vaporfly på fötterna går du under 1.50 på Lidingöloppet i höst.

  2. Lätt sub 33 med Vaporflys och ett kostintag bestående av kokt torsk och broccoli morgon, middag och kväll i några veckor. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe