4 x 7,5 minuter Skierg

>>>>> OBS. Känsliga tittare varnas – grav fetma på bilden nedan! <<<<<

Goder afton kamrater.

Så var dagens andra pass ett minne blott. Det blev lite senare än planerat, men jag har varit med nere i källaren och grejat med renoveringen. På grund av den sena tiden så ville jag inte ta något koffein innan, brukar alltid göra det inför tuffa pass annars. Därför var pulsen kanske lägre än vanligt. 
Jag körde ett nytt upplägg idag igen, tycker det är kul att variera mig en aning och egentligen spelar det inte någon större roll vad man kör tror jag, huruvida man kör 3-4-5-6-7-etc minuter intervaller, det viktiga är nog ändå att man får utmana sig och bli trött. För mig så är det mest på grund av det mentala som jag varierar mig lite mellan passen och visst finns det viss tanke bakom emellanåt också.
Jag värmde upp i fem minuter på min så kära Skierg, idag blev det på motstånd 4, så jag fick slita för snittet på 2,02,5 min/500m. 
Intervallerna jag betade av var som följer:
7,5 min @ 1,49,1 min/500m, motstånd 4, 155 snittpuls, 165 maxpuls

7,5 min @ 1,48,1 min/500m, motstånd 6, 157 snittpuls, 167 maxpuls

7,5 min @ 1,47,7 min/500m, motstånd 8, 159 snittpuls, 169 maxpuls

7,5 min @ 1,45,8 min/500m, motstånd 10, 164 snittpuls, 176 maxpuls
Under de första 30 sekunderna på varje intervall försökte jag hålla mig kring 1,45 min/500m och under de sista 30 kring 1,40. Det fungerade rätt bra! Tänkte att det var bra med lite fartvariationer. 
2 min vila mellan varje intervall.
Avslutade med 5 minuter @ 2,08 min/500m, motstånd 1.
Bra pass, okej känsla, hyfsade tider, låg puls. Kort sammanfattat.

Jag kan också lugna er med att vågen nu på kvällen visade 74,4 kilo. Det går redan åt rätt håll.

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

8 COMMENTS

 1. Hej programmerar du om intervallentiden efter varje intervall, eller gör det att ställa in hela uppläggetbinnan start!

 2. Hej. Det går att ställa in allt innan start, smidigast så tycker jag.

  När jag kör intervaller aller som dessa, vilka är lika långa så trycker jag bara på: nytt träningspass, intervaller, tid. Då fyller man i intervalltid och vilotid.

  Ibland kör jag lite olika stegar och då får man trycka: nytt träningspass, intervaller, växlande. Så går det att ställa in olika tider, distanser, osv.

 3. Vad vill du med det här tramset om din fetma? Känns bara som ett hån mot dem som faktiskt kämpar med övervikt.

 4. Jag vill bli smal och väga under 70 kilo. Därför jag är så dålig att åka skidor på grund av min övervikt. Jag kämpar också emot fetma, så hela jag är också ett hån.

 5. Du måste ju fatta att du måste ha en mer inkluderande blogg!! Alldeles för många vita män! Fattas bara att du blir medelålders också…

  Nu vill se fler skidåkande somalier och afghaner i bloggen. Du bor ju faktiskt i Borlänge så hur svårt kan det va…

  Mindre rasism och fatshaming i bloggen alltså!! Tack på förhand.

  😉

 6. Men va fan!?

  Hur ska de kunna rädda våra pensioner om de ska vara ute och åka skidor hela dagarna!? De har ju fullt upp med att bygga upp Sverige till ett ännu rikare land…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe