195 i puls på ”tröskel”!

Ja, ni förstår ju direkt att dagens andra pass inte blev någon tröskel, inte ens med den sjukaste moms och skatt på den klarar jag mig från det idag.. Men jag ville spänna bågen och bränna ur det jag hade, åtminstone på de två första intervallerna, för att klara den ”vanliga” farten där.  Det resulterade såklart i att jag brände mig en aning och blev tvungen att sänka på de resterande, men det blev ändå bra och jag tycker att jag fick helt okej svar ändå! 
Nu har jag kört tre dagar i rad med ”hård” träning, efter åtta dagars sjukdom:
Onsdag: 3 x 10 minuter skierg + 6 x 5 minuter löpband 
Lägg även till att jag på söndagen promenerade en rejäl vända i 3 timmar och körde TRX. Så det har blivit en liten kickstart efter sjukdomen, minst sagt! Men jag behövde gambla och spänna bågen om det skulle bli något av det hela. Måste ju försöka komma igång till Vasaloppet på söndag. Imorgon blir det vila, därefter bara två lugna pass kommande dagar inför. Hoppas på att få en liten superkompensation och formtopp! 
Dagens andra pass då; löpbandsintervaller 6 x 5 minuter med 1 minuts vila var planen och den höll jag. Minskade bara lite fart och lutning. 
Värmde upp som vanligt i 5 minuter på 15 km/h och 1% lutning. Kändes lätt till en början, hyfsat pigg, eller egentligen så kändes hela uppvärmningen lätt, eller helt okej. Därefter var det dags för plågeri:
2 x 5 minuter @ 19 km/h och 1% lutning, 175 och 186(!) i medelpuls, samt 188 och 195(!) i maxpuls. Blev rätt slitsamt, men ville beta av dessa två enligt planen och det gick! Kunde sedan sänka en aning på resterande, men lyckades hålla vilan till endast 1 minut mellan alla!
2 x 5 minuter @ 14 km/h och 4% lutning (första minuten 15 km/h på första intervallen, sänkte sedan). 178 och 174 i medelpuls, samt 183 och 181 i maxpuls.
5 minuter @ 10 km/h och 10% lutning, 170 snittpuls och 177 maxpuls
5 minuter @ 10,5 km/h och 10% lutning, 174 snittpuls och 182 maxpuls.
Efter intervallerna var klara så vilade jag en minut och ”joggade” sedan ner i 5 minuter på 15 km/h och 1% lutning, betydligt tuffare då än på uppvärmningen kom upp emot 170 i puls på slutet. Det var dock mest ansträngande i flåset då och inte så farligt i benen, så jag tänkte att det fick gå! 
Ett bra pass ändå, fina pulser, bra att jag klarade de två första på vanlig fart. De i mitten brukar jag köra på 15 km/h och 5%, de sista på 11,5 km/h och 10%. Ingen katastrof ändå, jag har ju varit sjuk och nu kört hårt som sagt, så jag är nöjd med genomförandet!
Sprang som sig bör i mina Hoka Napali 2, dom gillar jag skarpt! 
Efter passet så blev det lite skadeförebyggande jobb med 300 tåhävningar, massage av vaderna i foamroller och avslutningsvis en repa med min massagepistol på de nyss nämnda vaderna! Pistolen är fan grym! Köp en egen på massagepistol.se och ange koden ”ADAMSTEN150” för 150 kronors rabatt och fri frakt.
_____
Jag trycker vidare på att nu ska kolla in min ”Till salu-sida”, har sålt en del, men mycket kvar. Behöver ha in lite deg nu, dels har jag tappat en årslön på börsen och sen måste jag ut med en ansenlig mängd pengar inom en snar framtid.. Tråkigt nog. Hade en galen panik tidigare idag så jag skakade och visste inte var jag skulle ta vägen.. Kolla även in min insamlingssida och stötta mig där, eller swisha in ert bidrag på: 0761664997. Tack! Jag kan bidra med träningsupplägg, teknikträning på skidor/rullskidor, reklamplatser på bloggen, hjälpa till med det mesta och så vidare. Fantasin som sätter gränser. 
Tack för idag!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

Sånär på 36 kilometer

Tjena! Kolla in min senaste vlogg och prenumerera på kanalen tack. Idag har jag slitit mig igenom veckans tredje och det sista löppasset innan Lidingöloppet. Nu...

Styrka och stakning

Återigen långärmat och långa tights. Vi går mot mörka tider.. Tjena! Det har tränats idag igen. Var så säkra på det. Denna gång så började...

Ytbehandling

  Hej kära bloggläsare! Ett ämne som i alla fall jag tror inte så många har koll på är förgyllning och förzinkning av olika typer av material eller...

3 COMMENTS

  1. Bra jobbat efter att ha varit sjuk. Tror detta kommer bli kanon för dig på sön. Tänkte ge dig ett tips helt gratis. Om du vill träna stakning med lite mer motstånd, simulera uppförsbacke tex så kanske motstånd 10 på skiergen är lite för lätt egentligen. Ta bort mittplattan på trumman där luften sugs in, det blir mer motstånd 6-15, rätt ok träning faktiskt. Stort lycka till på sön.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe