48 kilometer klassiskt i Gyllbergen

Tjena tjena. 
Jag drog en chansning i förmiddags och åkte upp till Gyllbergen. Med mig hade jag både ett par gamla klassiska skidor, men också ett par skate ifall jag skulle misslyckas kapitalt med de klassiska. Förutom de två skidparen och övrig utrustning så hade jag också med mig de kladdigaste vallaburkarna jag hittade nere i källaren. 
När jag kom fram till Gyllbergen så kletade jag ett rejält tjockt lager med fästvalla och drog till spåren. Istället för att som vanligt lyssna på podcast eller ljudbok så lyssnade jag på sändningen från Jizerska Padesatka i lurarna. Spåret var cirka tre kilometer enkel väg längs en väg, det var bara det att jag hade mottagning under de första två kilometerna. Så under den första timmen av träningspasset så fick jag vända tidigare, för att kunna höra upplösningen i loppet. Därefter kunde jag åka hela vägen bort. 
Spåret var stundtals fint och stundtals ganska dåligt. Det känns tyvärr som att det inte är åkbart där så länge till. I början var det isigt och väldigt lättfört. Under sista halvan av passet gick det allt tyngre och spåren började bli genomblöta. 
Min fästvallning fungerade helt okej och jag fick till ett fin återhämtande klassiskt pass ute i naturen. Inte fy skam det. Dagens pass blev exakt tre timmar i tid, 48 kilometer i längd och jag plockade 655 meter. I och med dagens pass så fick jag in hela 13 mils skidåkning fredag-söndag och 12 timmars träning denna vecka. Bra vecka för mig det och välbehövligt inför Vasaloppet! 
Efter träningen var det bråttom som bara den då jag skulle hinna äta lunch och sedan åka iväg till den lokala bion. Hela familjen såg Pelle Svanslös och det var första gången Alfons fick uppleva bio, mysigt! 

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

20 stakintervaller

Med pannlampan på huvudet och mina Elpex 3 på fötterna så drog jag i eftermiddags ut på ett stakintervallpass. Det blev i princip samma vända...

Två h stak

Tråkig rubrik, tråkig dag, tråkigt pass och tråkigt väder. Ungefär så kan vi sammanfatta dagen. Jag kan åter ställa mig frågan: varför gör jag...

När man inte tränar

Tjenare bloggvänner! Något som är väldigt populärt är ju att spela på internet. Det kan handla om olika onlinecasinon, slotsspel, poker, och liknande. De gånger...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe