Fördelar med ett löpband

 Löpning är ett av de allra populäraste och effektivaste sätten att träna kondition på. Det enda man egentligen behöver är ett par bra skor och sedan kan man ge sig ut på vägarna och springa. Men det finns många lägen då det faktiskt kan vara mycket mer fördelaktigt att ha ett löpband hemma att träna på.

Varför det är bra att ha ett löpband hemma 

Det finns många fördelar med ett löpband, speciellt för oss som bor i Sverige. Den största fördelen är nog att man kan springa närsomhelst under årets alla dagar. Det är ju inte så kul att ge sig ut i minusgrader och snö vilket vi ofta har under vintermånaderna i Sverige, speciellt i de norra delarna av landet. Är det is på vägarna man springer kan det vara direkt farligt då man kan vurpa och göra sig illa.

En annan fördel är att du kan springa när som helst under dagen och slippa mörker. Du kan även springa mitt i natten om du känner för det. Man kan såklart även springa ute när det är mörkt, men det kräver mer utrustning samt så är det alltid mer riskabelt då man inte ser riktigt var man sätter fötterna samt är extra oskyddad mot trafik.

Ytterligare en fördel med att ha ett eget löpband hemma i huset eller lägenheten är att man slipper trängsel och väntan på ett gym. Speciellt om man vill löpträna under de populära tiderna på ett gym så är det ofta fullt och man får vänta på sin tur.

För mer information kan du spana in sajten löpband.com som presenterar fakta, köpguide samt en topplista med bra löpband att köpa i Sverige.

http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min stak-skate

90 minuter 22,3 kilometer Bara lugn åkning. Mestadels stakning, men med lite tjuvskejt i några uppförsbackar. Samma tråkiga tvärnitsföre som igår. Sämsta känslan i kroppen på...

Tillbaka i spåren

Hej på er! Mycket turer fram och tillbaka för min del de senaste dagarna. Ni kan läsa några inlägg från min andra blogg som redogör...

En fin femmil

Tre timmar - 51,6 kilometer stakning fick avrunda denna vecka som landade på 231,9 kilometer och 15,25 timmar enligt min Garmin 945. En bra...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe