Skierg: 10’ – 5’ – 10’ – 5’

Sådär, då var det avklarat. Det har blivit några dubbeltröskel-dagar sedan jag började med det någon gång i höstas. Jag tycker det är perfekt för mig med lite mindre tid till träning att hinna med två tuffa intervallpass på en dag med en totaltid på ungefär 90 minuter. Grymt tacksam över att jag har både en Skierg och ett löpband nere i källaren, ställtiden är inte direkt lång.

En annan bra sak med framförallt skiergen är möjligheten till att komma upp bra i puls. Jag har ofta svårt att nå höga pulsvärden när jag åker skidor och rullskidor. Men på stakmaskinen så kan jag på ett kontrollerat sätt höja intensiteten till hyfsat önskvärd puls. Idag som alltid så bestämde jag mig innan för tider att hålla, men jag märkte att pulsen inte var så hög som jag ville, så jag reviderade planen under den första intervallen och sänkte mina planlagda tider med en sekund. 
Som alltid på dubbeltröskel så värmde jag upp i 5 minuter på sub 2,00 min/500m, motstånd 8. Därefter var det dags för dagens andra intervallfest, såhär körde jag:
10 minuter @ 1,47,8 min/500m, 154 snittpuls, 164 maxpuls

1,30 minuter vila

5 minuter @ 1,46,3 min/500m, 159 snittpuls, 166 maxpuls

1,30 minuter vila

10 minuter @ 1,47,2 min/500m, 165 snittpuls, 172 maxpuls

1,30 minuter vila

5 minuter @ 1,45,8 min/500m, 165 snittpuls, 172 maxpuls
Allt på motstånd 8.
Nedvarvningen blev sedan 8 minuter @ 2,03 min/500m, på motstånd 5.
En riktigt bra träningsdag, som det brukar bli när det står dubbeltröskel på programmet. Jag har tänkt att jag ska försöka köra lite längre pass denna veckan, i jämförelse med de andra passen jag kört nu  under tävlingssäsongen. Det för att försöka få lite extra träning och förhoppningsvis en formtopp inför Vasaloppet. Ska nog också försöka bege mig till Vasaloppsspåret veckan innan och köra de 5-6 första milen av loppet, vi får se.  
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe