Vintersäsongen som går mot sitt slut

Det har på många sätt varit en annorlunda vintersäsong. Snöbristen har varit en stor faktor. Tävlingar har fått ställas in, både inom längdåkning och utförsåkning. Till och med Vasaloppet höll på att ställas in, men som tur var vaknade vädergudarna på rätt sida och snön föll med ett dygn tillgodo. Snön har nu äntligen börjat att falla i Europa och förhoppningsvis kommer de sista tävlingarna att köras på helt naturlig snö. Däremot kommer säsongens sista tävlingar att bli de sista för flera åkare. Det är flera kända namn som gör sina sista säsonger och många funderar på framtiden.

Två svenska alpina åkare slutar

Två svenska utförsåkare kommer att lägga av efter säsongen. Ylva Stålnacke, vars bästa resultat är en fjortonde plats från VM 2019, har dragits med skador under säsongen och kände att hon stod vid ett vägskäl. Nu kommer hon att satsa på att utbilda sig till fysioterapeut och istället träna crossfit. Den andra åkaren som säger tack och hej är slalomåkaren André Myhrer. Det var från början tänkt att han skulle avsluta sin karriär redan förra säsongen, men under sommaren kände han att han fortfarande hade krafter kvar att ge.

Myhrer har inte varit ett lika starkt namn inom vintersport betting som tidigare säsonger. Hans bästa placering i år var en andraplats i Val d’Isère. Istället är det norrmannen Henrik Kristoffersen, fransmannen Alexis Pinturault m.fl. som har varit favoriter. Den alpina världscupen kommer att avgöras i Cortina d’Ampezzo i slutet av mars. Det är i samma veva som de andra världscuperna. Världscupen i längdskidor kommer att avslutas i Canmore i Kanada och världscupen i skidskytte kommer att avslutas i Oslo. Oddsen för respektive distanser och grenar kommer att släppas allt eftersom datumen närmar sig.

Fourcade och Klæbo funderar på framtiden

Skidskytten Martin Fourcade är, när han är på humör, nästan oövervinnerlig. Det här gäller både på skidor och bakom siktet. Karriären har bjudit på sju OS-medaljer, 28 VM-medaljer och sju världscuptitlar! Frågan är nu hur länge han kommer att fortsätta tävla. 31 år är visserligen ingen ålder för en skidåkare. Ole Einar Bjørndalen var 44 år när han avslutade sin karriär. Fourcade har däremot sagt att han har andra intressen utanför sporten, men att det är först efter säsongen som han kommer att fundera på framtiden.

Superlängdåkaren Johannes Høsflot Klæbo funderar i sin tur inte på att avsluta karriären. Däremot sa han till NRK att han gärna vill att säsongen tar slut. Han har haft en fin säsong, trots ett brutet finger, men säger att han inte känner samma glädje för tävlandet. Han vill hitta tillbaka till gnistan som han känner när han får göra det roligaste han vet, vilket är att tävla och åka skidor. Skidåkningen är samtidigt hans jobb, och alla kan väl inte alltid ha bra dagar på jobbet.
Som sagt, vintersäsongen 2019/2020 har varit något märklig och avslagen. Kanske kommer den att bli lite längre, eftersom snön kom så sent. Men det verkar som att många blickar framåt. Mot nya tag, nya stjärnor och förhoppningsvis en nästa vintersäsong som bjuder på mer snö.
http://www.adamsteen.se/
Previous articleTotal panik
Next articleNya fina prylar till köket!

Related Articles

Löpintervaller på bandet

Tjena och välkommen till en ny vecka igen! Det har blivit lite av en tradition att köra löpbandsintervaller på måndagar den senaste tiden och idag...

Fler timmar och mil i stakningens tecken

Hej! Jag har fått till en bra start på träningsåret såhär tre veckor in. Det resulterade i att jag idag gjorde veckans sista pass och...

10 x 4 min

Tjo! Äntligen fredag och den 13:e på det, kan inte bli bättre! Otursdagen hindrade inte mig från att köra stakintervaller endast iförd ett par shorts....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe