Jag är Boråsare – i wings for life den 3:e maj

Erik Wickström och jag 
Hej på er. 
Erik Wickström är ju en hyvens kille, trots att han är lite vänstervriden. Men jag gillar honom ändå. Han har i sin podd: ”Lagom kondition” pratat en del om ”Wings For Life World Run” som går av stapeln den 3:e maj. Det var tidigare upplagt både som ett ”vanligt lopp”, men också med löpning själv via en app. Nu har den första varianten utgått på grund av COVID-19, men själva ”applöpningen” är fortfarande aktuell. Erik ville att jag skulle springa loppet och jag ställde självklart upp på det. Jag gillar ju som sagt Erik, att springa och att tävla. 
För att delta i loppet så anmäler man sig antingen online, eller via appen ”World Run”. Det kostar 20€ att delta och pengarna går till forskning på ryggmärgsskador. 
Du kan även tävla i olika lag. Jag valde här att gå med i Erik lag: ”Republiken Borås”. 
Själva upplägget är att du springer så långt du hinner, innan du blir upphunnen av den virtuella bilen. Istället för en bil som hinner ikapp dig (som på de arrangerade loppen) så talar appen om det för dig. Klickar du här så hittar du en kalkylator för hur långt du hinner, beroende på hur fort du springer. Några exempel:
– 7 min/km = 10 kilometer 

– 6 min/km = 15 kilometer 

– 5 min/km = 27 kilometer 

– 4 min/km = 54 kilometer 
Ett roligt och lite annorlunda upplägg. Jag tycker detta ska bli riktigt roligt. Planen är att springa på flack asfalt, typ i AII-intensitet. Alltså snabbdistans på skidåkarspråk. 
I dessa tider med Corona-hysterin så tror jag att vi kommer se mer av dessa tävlingar på egen hand. Vi har redan sett att skidförbundet arrangerat en virtuell avslutning på säsongen, Zwift är stort på cykel och så vidare. Jag tror det kommer utvecklas en del till Skierg också nu framöver. Spännande och ändå lite roligare än att ”bara” träna på egen hand. 
Anmäl er ni också, så ses vi!
http://www.adamsteen.se/

Related Articles

90 min i regn

Regnjacka på, som vanligt numer.. Godkväll! Hur mycket regn finns det ens? Obegränsat känns det som. Det har dock inte stoppat mig från att varken cykla...

10 – 7,5 – 5 – 2,5’

Brusalabacken i bakgrunden   Hej! Ett litet intervallpass är avklarat. Jag körde ett inte alltför allvarligt, långt eller hårt pass. Ville mest få flåsa lite lätt. En uppvärmning...

Lätt och kort

Swixtröja och 2XU-tights på. Inte alltför stygg kombo!   Tjena! Enligt planen idag så körde jag ett lättare stakpass på 1,45 timmar (27 kilometer) på mina Swenor...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe